Posts

Showing posts from December, 2018

CARA BUAT STOK SUSU PERAHAN DENGAN CEPAT

Hai semua. Tahniah! Anda ibu hebat kerana mencari solusi untuk buat stok susu perahan dengan cepat sebelum kembali bekerja. 
Tahniah juga anda belum surrender untuk terus berikan susu anda kepada bayi anda. Susu ibu? The best milk ever for infants until them becoming 2 years old. 
Soalan ni sebenarnya kerap ditanya di mana-mana group ibu menyusu. My friends and customer juga tak terlepas. 
Alkisahnya, saya juga seperti anda ketika anak pertama dulu. Nak masuk kerja, kononnya stok susu perahan dah banyak tak perlu risau la kannn. Yelah, bayangkan tong nasi warna biru atau merah atau hijau yang selalu ada kat tempat kenduri tu penuh! Tong besar taw. 1 yang besar, dan lagi satu yang kecik. Both full! Tapi malangnya, sampai Shah Alam je susu tu hampir kesemuaaa cair. Asalnya beku. 
Susu yang beku, bila cair hanya bertahan selama sehari sahaja. Kalau masih ada ketulan ais as in tak cair sepenuhnya maybe bertahan sehingga 2-3 hari. Huhu. Cair! Ohhhhhhhhhhhhh... 
Maka nadim mulakan kerja de…