TANDA DEHIDRASI TERUK, NAK BERBUKA KE NAK TERUS BERPUASA?

3-4 harini nadim sendiri alami tanda dehidrasi teruk. Huahua. Padahal kita ni dah nak habis pon sebulan puasa

Orang lain dehidrate awal² puasa je, bila lama² dah biasa kann..lain pulak jadi pada nadim. Hujung² puasa pulak jadinya

Ok, sini nadim share sikit tanda dehidrasi yang boleh kita alami especially pada ibu menyusu atau ibu mengandung atau pada seorang pesakit kronik

7 Tanda Dehidrasi Biasa Tidak Kronik

1. Urin berwarna pekat dan kurang
2. Badan terasa menggeletar
3. Kepala rasa pening
4. Kurang bertenaga untuk melakukan kerja
5. Sembelit
6. Kulit dan bibir kering
7. Rasa perit di bahagian tekak

Namun begitu, kat sini nadim list jugak tanda dehidrasi teruk yang mana kita PERLU BERBUKA PUASA agar sesuatu yang buruk tidak berlaku

11 Tanda Badan Mengalami Dehidrasi Kronik

1. Rasa pening yang berpanjangan walaupon setelah berehat
2. Bila cubit kulit, kulit tidak kembali anjal dan rebound tu lambat sangat
3. Tidak buang air kecil lebih kurang 8 jam
4. Short breath
5. Demam
6. Meracau
7. Jantung berdebar
8. Kebas anggota badan
9. Kekejangan
10. Denyut nadi lemah
11. Tidak sedarkan diri

Ada 2-3 tanda dehidrasi teruk yang nadim sendiri rasa. Ni semuanya gara² minuman isotonik nadim dah habis. Selalunya 3-4 kali minum air tu waktu malam.


Kali ni hanya minum masa sahur je tu pon hanya 2 sudu bancuhan je. Fuhhhh, susah ooo. Padahal makan je overnight oat, kurma and minum 2 liter air dah
Performance drinks dilengkapi dengan 5 elektrolit yang membantu badan kita untuk 'ikat' air lebih lama dalam badan. And kita pon takdelah rasa muak atau mual nak telan air kosong banyak🤗

So tu lah. Harini luckily i got help from kakak selim untuk tolong belikan performance drinks di branch Johor. Semua branch dalam Malaysia habis! Harapannya sampai cepatlah😀

Menurut kajian yang pihak shaklee buat, kadar gula dalam darah bagi sesiapa yang ambik air performance drinks ni akan stabil dan tak drop mendadak taw bila semakin lama dalam badan. Tu yang badan takkan rasa letih atau dehydrated walaupon berpuasa.

Bagi anda yang bakal ganti puasa nanti, bolehla try minum performance drinks yer.

 Jom hubungi nadim. Performance drinks akan kembali di bulan July onwards nanti.

Nak check availablity sendiri pon boleh. Klik je kat sini . Boleh terus beli direct kalau ada stock. Guna credit atau debit card pon boleh😍😍

Nak pantas, whatsapp je nadim atau facebook nadim



Comments

  1. mari gabung bersama kami di Aj0QQ*c0M
    BONUS CASHBACK 0.3% setiap senin
    BONUS REFERAL 20% seumur hidup.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

SUSU BADAN CAIR. NI CARA PEKATKAN SUSU BADAN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

7 Zikir Mudah Menjemput Rezeki, kalau diamalkan anda akan terkejut Rezeki datang tak pernah HABIS !!