Posts

Showing posts from March, 2019

KESAN PENGAMBILAN VITAMIN SHAKLEE UNTUK JANGKA MASA PANJANG

Image
Hai readers. Nadim percaya ramai yang nak tahu kesan pengambilan vitamin shaklee ni untuk tempoh masa yang lama kan? Maklumlah, rata-rata orang asyik suggest makan shaklee je untuk semua perkara. 
Okay, jom!
Harini nadim akan share kisah mak seorang kawan yang dah pon ambil vitamin-vitamin Shaklee selama 24 tahun. Dan kini maknya dah pon berusia 83 tahun! 
Kisah ni dikongsikan oleh Puan Aspalaila ..........
Makan supplements banyak² rosakkan buah pinggang atau hati? Betul ke membuang duit aje beli supplements? 
Meh saya tunjuk results orang yang makan supplements banyak² selama 24 tahun.
Saya terpanggil untuk share testimoni teristimewa 😍
Alhamdulillah, I have known shaklee for about 24 years because of my mom😊. 
Mak saya adalah penghidap osteoathritis pada usia 58 tahun. She was diagnosed by a doctor dan pada masa tu  beliau diberi banyak pain killer untuk legakan radangan di jari-jari kaki beliau. Symptoms:  Bengkak, panas dan sakit bila berjalan. 

Nak dijadikan asbab, saya di pe…

DAH TAMPAL GIGI TAPI MASIH RASA SAKIT GIGI BERDENYUT-DENYUT LAGI? INI CARA KURANGKAN SAKIT GIGI YANG SANGAT BERKESAN SEBELUM BUAT RAWATAN AKAR

Image
Apa cara paling berkesan nak hilangkan sakit gigi? Sakit gigi ni ada banyak. Salah satunya adalah disebabkan berlubang. Paling sakit bila berlubang sedalam-dalamnya. Dah tampal 3 lapisan pon masih sakit. Seksanya sampai minum air pon rasa ngilu teruk! 
Selama hidup 29 tahun, rasanya ni lah kali pertama nadim sakit gigi. Adoiii. Selalu dok tertanya-tanya je macam mana rasa sakit gigi. Sekali, tahun ni sendiri yang kene. Maka mulalah meng"Google" cara efektif untuk hilangkan sakit gigi. 
Okay, sebelum nadim cerita pengalaman nadim sendiri lah kan. Nadim kongsikan tips yang nadim dah baca daripada beberapa website. Well, google la katakan. Tak tanya doktor gigi lagi ni😆. Maaf Dr Shukriah dan Dr Munirah Talib. Ku masih ingat kawan-kawanku ini. Tapi masa mencemburui untuk tidak contact kalian. 
Cara kurangkan sakit gigi yang berlubang sebelum ke klinik gigi: 
Ni cara cepat eh. Keesokannya mesti ke klinik gigi untuk tampalan gigi taw. 
1. Gigit bunga cengkih beberapa biji kat kawa…