Posts

Showing posts from October, 2016

KALSIUM TERMENDAP DALAM SALUR DARAH

Image
Dalam salur darah kita, selain kolesterol, yg boleh melekat di dinding salur darah ni ada byk lg benda termasuk kalsium.

Bila kalsium termendap, ia dinamakan calcification. Kesan calcification ni, ia mengeraskan bahagian yg dia termendap tu. Banyak tempat ia boleh termendap selain salur darah sepeerti otak, breast, sendi & buah pinggang. Itu yg jadi batu karang.

Adakah benda ni terjadi sebab kalsium berlebihan? TIDAK.

Mengikut kajian dr Universiti Harvard, pengambilan kalsium takde kaitan dgn batu karang & apa2 saja penyakit dr calcification ni. Makan kalsium ke tak makan ke, sama je risikonya.

Punca utama yg dikenalpasti adalah kecederaan dalaman, jangkitan, genetik, masalah auto-imune, & pernah jalani pembedahan.

Jadi jgn takut nak makan kalsium takut kena batu karang..tak ada.

Adakah ia boleh dirawat?

Menurut  International Journal of Molecular Sciences, mereka ada buat test utk mengkaji penyebab calcification... Kalsium bukan penyebab. Tapi....

- pengawet makanan
- ma…

KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE?

Ramai sangat tanya saya kenapa saya pilih untuk stay dengan Shaklee, kenapa saya makan shaklee, kenapa jual shaklee?

 shaklee shaklee shaklee😀

Salah satunya adalah kerana LANDMARK STUDY!

Woahh. HEBAT!

Yang buat pon hebat. Dr Gladys Block from 2nd Best Medicine University in the world, univ of Berkeley!

Wei, syarikat lain mana bagi orang lain buat research pasal produk2 dia and publish kat jurnal yang semua netizen boleh baca!

Kalau hasil kajian tu FAILED, camno??

LINGKUP COMPANY!

Dan, Dr Gladys ni pilih mereka yang dah consume pelbagai vitamin Shaklee lebih 20 tahun supaya data daripada mereka ni DEPENDEN. VALID! Judgement yang sangat betul.

EFFECT JANGKA MASA PANJANG YANG KITA NAK TAHU!

Ambil Bcomplex n Vitalea iron untuk gantikan PAINKILLER  kalau migrain amd darah rendah 2-4biji sehari akan ada EFFECT BURDEN PADA GINJAL TAK dalam masa panjang?

Ini yang kita nak tahu.
Dan hasilnya??

Yeahhh. Pengguna Shaklee menunjukkan bukti mereka lebih sihat daripada orang lain yang tak ambik su…

GET BETTER CLEAN HOME

Menukarkan sabun basuh baju dan sabun cuci2 rumah kepada GET CLEAN set satu pilihan yang awesome!

Roger Barnett dulu sebelum dia beli Shaklee, dia tukarkan semua sabun2 kat rumah dia kepada set GET CLEAN.

Sebab hanya kerana anaknya ASTHMA.

Dan dia find out, ASTHMA anaknya semakin baik dan hilang.

Dia sedar bahawa GET CLEAN telah meningkatkan sistem imunisasi keseluruhan keluarganya kepada imunisasi yang lebih baik.

Okey Nadim. Habis sabun basuh baju yang ada ni kita beli GET CLEAN LAUNDRY and SOFTENER Shaklee!

Pencuci serbaguna pinggan gelas botol kuali toilet lantai segala memang kita dah guna sejak 3 tahun lepas lagi. Baru 2 botol secara konsisten😀

Kepada ibu-ibu, ayah-ayah yang nak tahap imunisasi seluruh rumah lebih baik, jom bertukar kepada GET CLEAN SET!

Basic H pencuci serbaguna
(termasuk cuci sayur)              RM 46
Pencuci pinggan
(Saya prefer basic H je)           RM 28
Pencuci pakaian                       RM 80
Softener                                     RM 40

Untuk da…

PERBEZAAN VITAMIN SEMULAJADI, ORGANIK & SINTETIK

Assalamualaikum warahmatullah.

Salam hujung minggu semua.
Harini saya nak kongsikan perbezaan vitamin sintetik, vitamin organik dan vitamin semula jadi.

Ha, nampak..

Ada 3 jenis vitamin semuanya.

Sebab tu kalau kita g farmasi macam Watson, guardian kita akan nampak banyaknya jenama vitamin ni.

Padahal nama dia VITAMIN B je pon contohnya.

Daripada awal kehamilan pertama, saya memang pilih Shaklee sebagai pelengkap vitamin-vitamin penting yang diperlukan oleh saya dan baby.

Satu sebab saya tahu Shaklee punya vitamin SEMULAJADI.

Dua, sebab kalau saya makan vitamin Shaklee, apa yang saya beli saya dapat balik CASH REWARD😀. Walaupon vitamin klinik bagi FREE😆

Orang bagi FREE dengan kita dapat hadiah hasil usaha kita, mana kita lebih hargai?

Mestilah HADIAH kan😍

Okey, back to jenis2 vitamin.

PERBEZAAN VITAMIN
1) SEMULAJADI

Proses menghasilkan vitamin semulajadi ni rumit. Tak boleh melalui apa2 jenis pemanasan menggunakan suhu yang terlampau tinggi untuk mengelakkan struktur2 vitamin berub…

LOSYEN BABY BEBAS PARABEN

Rata-rata orang fikir barang SHAKLEE MAHAL!

Betul tak?

HERBAL BLEND CREAM TERMURAH PASARAN BEBAS PARABEN

Hahahhaha. Saya dulu tak kenal shaklee langsung sampai la saya tengok kak Farhana Md Shah hari2 promote shaklee.

Saya tanya dia, set resdung berapa? Dia bagi saya harga retail. Terus saya tanya harga ahli berapa?

Then sign up shaklee sebab nak harga lagi murah and memang vitamin C and Bcomplex saya beli lebih murah daripada pasaran.

Ini adalah cream herbal blend. Item PALING MURAH DALAM SHAKLEE.

Tapi SANGAT BANYAK MANFAATNYA terutama pada Zayyad Zikri.

And mama culik jugak sapu kat tangan and kaki untuk lembutkan kulit😄

Dapatkan Herbal Blend hanya DENGAN RM 27.50 sahaja.

Sangat bagus untuk kulit bayi, menghilangkan merah2 di celah peha akibat pemakaian pampers and kene gigit nyamuk.

Saya guna untuk kembung perut and turunkan temperature bila dia demam juga😀

Dapatkan 1 untuk setiap keluarga😀

Jom pm!

Nadimah Muhammad
014-9408215

Masalah eczema pada baby

HAPUSKAN ECZEMA

Kesian anak kecik yang ada masalah kulit

Kulit gatal
Kulit ruam
Kulit menggelupas
Kulit bernanah

Sedih wei. Kita, kalau luka kene air biasa pon pedih berdecitt. Rasa nak nangis

Inikan pulak anak kecik.

Macam2 mak2 ayah2 ni cuba untuk kurangkan masalah kulit ni.

Namun jalan buntu penuh semak ditemui.

Anak makin teruk. Gatal mama, sakit papa, pedih mama. Nangis dalam bahasa mereka.

Apa kata kali ni tuan-tuan, puan-puan cuba guna Herbal Blend Cream ni.

Kandungannya banyak mengandungi herba-herba mujarab untuk kulit, bertindak mematikan kuman, melembapkan kulit kering dan menhapuskan kulat disekitar kulit.

Tanpa bahan kimia bahaya dan paraben.

Hubungi saya segera untuk hentikan tangisan anak2 syurga anda.

Nadimah Muhammad
014-9408215


owh bapak mertuaku!

Hahaha. Tajuk!

Saya bagi ayah mertua saya makan vivix!

Ayah saya pon saya bagi jugak😄

Sebabnya testimoni ni lah. Baik untuk jantung dan ntuk orang ada kencing manis.

Ayah mertua ada kencing manis. Ayah sendiri ada masalah jantung and tulang belakang.

Semoga mereka sentiasa sihat dan cergas diusia tua untuk menambahkan amalan😊

Bagi korang yang nak hadiahkan VIVIX untuk ayah-ayah tercinta,

Jom order dengan Nadim😄
014-9408215