Posts

Showing posts from March, 2018

MANDIAN YANG SELAMAT UNTUK BABY KULIT SENSITIF

Selfi sikit dengan barangan baby shaklee ni

Untung adik Zayyad, keluar2 je papa dah belikan set baby shaklee ni

Formulasi terbaik untuk semua jenis kulit dan special pada mereka yang ada masalah kulit sensitif taw

Tanpa paraben
Tanpa SLS
Tanpa pewarna atau wangian
Tanpa formaldehid

Set ni pon lengkap dengan mandian, lotion and massage oil. Takyah dah beli set lain. Herbal blend pon memang dah sedia ada kat rumah.

Makin bertambah dah set set shaklee kat rumah.

Anda mencari sesuatu yang sangat best dan natural untuk anak?

Anak anda ada kulit sensitif?

Meh la cuba shaklee baby ni

Wasap nadim for more details

Nadim
www.wasap.my/60149408215

#tsunamishaklee
#bangkitG17

10 SEBAB KENAPA NADIM PILIH SHAKLEE SEBAGAI BISNES UTAMA

Hai semua. Ramai yang tertanya-tanya, best ke buat shaklee ni sampai eamai sangat orang join shaklee lately. Jom nadim kongsikan 10 sebab kenapa nadim pilih shaklee sebagai bisnes utama nadim.

1. Nadim dah rasa shaklee effect yang terbaik selepas amalkan supplement shaklee. Mencegah lebih baik!

Bila dah amalkan supplement shaklee, kesihatan diri dan keluarga semakin baik. No medicine in our house😍

Betul, dulu punya la resdung teruk gila. MC setiap bulan, bersin setiap minggu, tisu kotak refill setiap bulan. Dan paling tak best, tak confident.

Sampai lah jumpa Shaklee, baru 2 minggu amalkan set resdung, selsema pon tak mau datang. 5 tahun dah setia dengan set ni. Alhamdulillah, memang kesan yang superb!

2. Bisnes Shaklee tak perlukan modal besar. Hanya daftar ahli RM 68.90 sahaja, mulakan dengan amalkan untuk diri sendiri, terus join buat bisnes.

Daftar ahli nak makan sendiri je pon boleh. Tapi kalau nak terus mulakan bisnes, pon boleh dan tak perlu bayar apa-apa lagi dah.

3. Tak perl…

3 ANAK LELAKI JARAK DEKAT, KETAHUI RAHSIA DARIPADA IBU MUDA NI

Image
Sesungguhnya anak lelaki sulung seorang pon Nadim dah huru-hara. Inikan pulak nak uruskan 3 orang anak lelaki yang semuanya tengah melasak lagi. 
Jom kita selak rahsia sepupu saya macam mana beliau menguruskan rumah tangga dan anak-anaknya dengan baik. 
Perkongsian ni dikongsikan oleh kakak beliau, Puan Basyirah Ahmad yang sama dengan nadim. Wonder, macam mana la mereka ni uruskan anak-anak yang memang kita tahu, anak lelaki sangat la lasak! Sangat calm okeyh ibu ayah ni layan anak-anak. Kalau kita, confirm dah memekik-mekik maki si anak. Anak dia so very the behave!



HURU HARA URUSKAN ANAK KECIL?
IKUTI PETUA IBU MUDA DENGAN 3 ANAK LELAKI BOBOBOI KUASA 3 INI. 
BEKERJA.  RUMAH TERJAGA.  ANAK DENGAR KATA.
APA RAHSIA DIA?
—————————————- Saya memang sangat adore dengan adik saya yang sorang ni.
Pasangan muda. Dua dua bekerja. Orang kita, suka cari rumah jauh jauh dari tempat keja. Dia pun sama. 
Maksudnya typical family macam kita. Balik kerja penat. Kemudian kena kelam kabut tangan macam so…

TESTIMONI SET MENYUSU SHAKLEE

Selamat datang ke blog Nadim. Anda ada masalah kekurangan susu badan? Okay, harini nadim nak kongsikan kejayaan testimoni set menyusu Shaklee daripada seorang kawan. 
Beliau merupakan seorang engineer yang sangat sibuk. Keluar daripada rumah jam 6 pagi, malam baru balik. Dan disamping tu, beliau juga menguruskan bisnes dalam masa yang sama. 
Orang sibuk mesti takde masa nak pam kan? Susu cepat drop! Okay jom baca kisah beliau.  .................... Pengalaman penyusuan anak yang pertama kakfar, irfan, dalam masa sebulan yang pertama adalah amat sukar bagi kakfar sebenarnya.
Stress sangat masa tu. Dengan jaundisnya, dengan anak yang acah menyusu - minum sekejap dah tertidur tapi tak kenyang. Sebab tak lama lepas tu dalam 10 minit kemudian, mesti dia bangun balik. 
Tak sempat kakfar nak mandi, baby dah nangis. Sebelah tangan menyuap,  sebelah tangan lagi memangku baby yang minta disusukan.  Menyusu sambil duduk tertidur tersengguk-sengguk pun selalu sangat buat masa tu. Huhuhu.
Masa ke…

FUNGSI KOLAGEN DALAM BADAN KITA

Image
Hai semua. Harini nadim nak ceritakan tentang fungsi kolagen dalam badan kita. 
Kolagen kolagen kolagen
Jadi ratu kolagen lah nadim! . husband balik 2 hari lepas daripada outstation, terkejut dia banyaknya kolagen!! Ahaha. Beli masa promo abang wehh. Memang la grab promosi terus. Awak jugak jimat. Kihkih
Nadim memang sangat sangat suka dengan kolagen shaklee ni taw
Kolagen adalah sejenis protein yang sangat penting ada dalam badan kita. In fact, kolagen ni ada pada semua tisu perhubungan dalam badan kita especially pada kulit, organ, salur darah dan tulang. 
Ianya ada secara semulajadi dan sangat banyak pada anak kecil. Sebab tu tengok kulit anak-anak especially baby ni montok dan licin je. Hiji
Jom kita tengok fungsi kolagen yang ada dalam badan kita dan supplement kolagen especially Shaklee Collagen powder: . 1. 80% daripada kulit kita terdiri daripada kolagen..tapi ianya semakin berkurang seiring dengan peningkatan usia. Semakin tua, semakin nipis sebab tu kulit makin berkedut. Ki…

TESTIMONI VIVIX UNTUK BERPANTANG

Image
Hai semua. Harini nadim akan kongsikan testimoni vivix untuk berpantang oleh salah seorang ibu kepada bayi yang ada kekurangan enzim G6PD. 
Sakit jahitan lepas bersalin tu rasa teruk sangat pada kak laila sampai nak duduk macam biasa pun tak boleh. Tidur pun mengiring je. Perkara ni berlaku masa beliau bersalinkan anak ketiga. 
Imaginelah kesakitan tu masa dalam hospital tu nak naik turun katil. Memang rasa nak nangis.
Nak susukan baby tu memang seksa sangat. Sampai kena tegur dengan nurse sebab saya menyusu sambil baring. Nak duduk tu sangat SEKSA bagi beliau! 😭😭
Nadim paham. Memang, sakittt. Ngeri gila. Nak bangun, nak duduk, apatah lagi nak pegang baby. 
Jadi baru-baru ni beliau bersalin anak keempat, beliau terus sediakan Vivix siap-siap.
Plannya lepas keluar hospital terus nak ambil Vivix.
Namun perancangan Allah tu kan jauh lebih baik daripada perancangan kita ni.
Baby kak laila ditahan wad untuk monitor G6PD, jadi bermalamlah mereka berdua di wad seminggu. Hari kedua tu, ter…

ANAK FIRST: RAMAI IBU GAGAL MENYUSUKAN ANAK SEPENUHNYA HINGGA 2 TAHUN

Image
Being in the shaklee bisnes, ramai sangat customer nadim yang alami masalah ni. Anak first, semua banyak nak kene belajar kan. 
Akhirnya mengaku kalah. 
Takde masalah nak bagi susu formula dah memang badan takde susu. Daripada anak lapar. 
Tapi ikhtiar sehabis baik sebelum susu badan tu habis. SEBELUM! 
Alhamdulillah, dengan pengalaman consult, pengalaman attend kelas breastfeeding bersama pakar and lactation kaunselor, nadim hingga sekarang masih menyusukan anak pertama, next week 27/3/2018 Zayyad zikri cukup 2 tahun. Dan ketika nadim menulis ni, nadim dah melepasi 32 minggu pregnancy. 
Kata orang, susu badan banyak selepas sebulan kelahiran. Bila dah habis pantang, dah masuk kerja susu drop balik. 
Bagi nadim, tu salah. Susu badan mengikut keperluan anak. Masa dalam pantang, anak masih sangat kecik dan minum sikit. Jadinya susu kurang. Seminggu pertama, susu badan nadim pon kalau pam below than 1oz hasil kedua2 breast.



Masuk 2 minggu, jadi bertambah 3oz-4 oz. Both. 
Bila dah masuk …

SKINCARE YANG SELAMAT UNTUK IBU MENGANDUNG

Image
Tahniah, anda hamil! Ni saya nak kongsikan sejenis skincare yang selamat untuk ibu mengandung.

Perlu diingat, skincare yang mengandungi bahan kimia merbahaya boleh menjejaskan kandungan anda.

 The best skin care ever! 😍πŸ”₯

YOUTH SHAKLEE

Apa best sangat sangat YOUTH ni compare to other skin care brand?

✅ πŸ’― natural! (bebas dari 1500 chemicals!)
✅ πŸ’― vegan! (diesktrak daripada 100% bahan botani semulajadi)
✅ Kesan seawal 7hari! 😎
✅ Tidak menyebabkan allergic reaction
✅ Tidak menyumbat liang pori
✅ Tidak diuji ke atas haiwan
✅ Dibuktikan selamat utk mata, tiada rengsangan termasuk mata yg sensitif!
✅ Dibuktikan berkesan utk SEMUA jenis kulit!
✅ Dibuktikan sesuai utk lelaki, perempuan, 20an hingga warga emas!
✅ Dibuktikan mampu menjadikan kulit kelihatan lebih muda dari usia sebenar! 😍
.
HIGHLY RECOMMEND u grab full set YOUTH masa promo ni! Serious berbaloi sangat-sangat!
.
Tahu tak, if u order INTENSIVE TREATMENT & REPAIR SET sekarang, u akan dapat semua kat bawah ni :
.
πŸ’‹ Youth L…

DETOX MENGGUNAKAN VITAMIN C MEGADOSE

Perkongsian ini ditulis oleh Dr Hafiz Sulaiman yang hanya sebagai pengetahuan am detox menggunakan vitamin C mega dose atau high dose. Ianya tidak bertujuan merawat. Sila jumpa doktor jika ada penyakit.

PROTOKOL VITAMIN C Mega adaptasi daripada protokol Cathcart.MD

# banyakkan pengambilan air semasa menjalani protokol ini.
# kontraindikasi: masalah darah. G6PD, haemolytic anemia

Dewasa
-2gram 4-5 jam sekali.
-Sekiranya cirit, kurangkan dos kepada 1 gram.
-Naikkan dos selepas 3 hari 1gram lagi
-naikkan 1g lagi hingga maksimum(cirit), sekiranya cirit kekalkan dos sebelumnya. Selepas 3-5 hari, naikkan 1gram sehingga dos ideal (rujuk jadual)

Kanak-kanak
-Dos selamat antara 350mg-700mg/kg berat.

Kekalkan 6gram atau lebih setiap 4-6jam sehingga simtom hilang atau anda berpuas hati dengan kesan positif. Anda digalakkan mengekalkan sekurangnya 4 gram sehari. Perbetulkan sekiranya saya salah ya.

P/S: Sy bukan biochemist tongue emoticon maaf ni buat x cukup homework nanti saya akan kemaskini ve…

TESTIMONI YOUTH SKINCARE UNTUK MASALAH PORI-PORI BESAR

Image
Hai semua. Harini nadim nak share beberapa testimoni Youth Skincare untuk masalah pori-pori besar. 
TENGOK MUKA HUSBAND BERLUBANG
Oih sama je husband awak dengan saya
Jenis pori-pori besar, sebab tak pernah jaga muka. Cuci muka pon kena paksa setiap hari. Kalau tak paksa, tak cuci lah mukanya. Semua kotoran tersumbat menyebabkan pori-pori makin hari makin membesar dengan jayanya. 
Selepas 10 hari, kawan nadim paksa suami pakai YOUTH di sebelah malam SAHAJA, 
NI LAH HASILNYA


PORI BESAR semakin mengecil Ni kalau pakai setiap hari paling kurang sebulan, konsisten dengan full set, kompom kompom kompommmmmm
FLAWLESSS. Muka tu mesti akan jadi semakin halus, pori pori besar pon takkan nampak dah
Tak caya? Nanti nadim up testimoni youth yang belum pon lagi cukup q30hari











Kami janjikan RESULT YANG 100% BERKESAN DAN SELAMAT
Hanya dengan YOUTH skincare jenama Shaklee

Dapatkan YOUTH anda harini.

Nadim ada offer lagi hingga hujung bulan march taw. Sape beli starter set akan dapat cermin yang sanga…

CARA KURANGKAN STRESS DENGAN PENGAMBILAN BCOMPLEX

Image
Harini ramai orang stress dengan pelbagai faktor. Stress kerja, stress di rumah, stress dengan kewangan. Okay, nadim share tip cara mengurangkan stress dengan pengambilan Bcomplex. 
STRESSED? YOU MAY NEED MORE B VITAMINS.

Research tentang pentingnya mengambil vitamin untuk kurangkan stress sangat banyak didokumenkan. 
Antaranya research daripada Universiti Swinburne. 
Tahukah anda bahawasanya pengambilan Vitamin B complex membantu menurunkan stress sebanyak 20%?
Jom kita tengok vitamin B apa yang bantu orang yang sentiasa stress. Termasuk mama Zayyad ni. Stress oi melayan anak yang tengah aktif. Baru sorang. Yang mak anak 2-3 jaga sendiri mesti lagi stress kan. Hahaha
Vitamin B yang penting untuk kurangkan stress: 
1. VITAMIN B1: THIAMINE
Makanan yang kaya dengan vitamin B1 antaranya ikan, kekacang, bijirin dan kacang peas. 
Apa pentingnya vitamin B1:  1. maintain kesihatan saraf 2. mood regulation 3. energy production 4. Memainkan peranan sangat penting untuk ingatan minda 
2. VITAM…

TIPS BANYAKKAN SALE

Dah nak masuk fasa ketiga bulan March. Nadim nak share beberapa tips untuk banyakkan sales. 
Ada yang masih jauh lagi mengejar target SALES. 
Harini nadim nak share beberapa tips yang boleh kita amalkan untuk kejar balik target dan semaksimum boleh cuba dapatkan. 
Kalau dah buat bisnes, mestilah nadi utamanya adalah SALES kan? Kalau sales sendu, hilanglah nadi utama bisnes kita. 
Tak kiralah dalam bisnes online mahupun offline. Kita mesti giat usaha untuk gandakan sales.
Hari ni saya kongsikan tips untuk menggandakan sales bisnes online yang dijalankan di rumah.
Paling utama, YAKIN akan dapat! 
Next next:
1. Banyakkan Perkongsian guna medium yang kita ada. 
Kalau sebelum ni 5je post kat facebook, fasa ni kene 10 kali post. 
Pastu masuk kat semua group bisnes kat facebook, group kawasan, post post post!
Ada instagram, gunakan. Banyakkan post. Tak reti takde idea nk tulis apa? Copy je status uols sebelum ni. 
Blog? Konsisten update sehari sekali biasanya kan. Ce cuba buat 2 post and sh…

YOUTH PROTEIN KEY FOR SKIN ELASTICITY

Tajuk gempak! English gitu. Youth protein key for skin elasticity ni maksudnya, protein YOUTH adalah kunci ada kulit yang anjal dan berseri. 
Protein untuk kulit cantik ni nama dia kolagen dan ada beberapa terms lagi. Aha. Untuk nampak tegang toing toing tanpa sebarang kedutan. 
Protein youth merupakan alarm semulajadi yang ada dalam badan kita untuk menunjukkan signal bila kolagen dalam badan kita menurun. 
Kajian saintis buktikan extract Lotus Japonicus membantu penghasilan kolagen, elastin dan fibrilin dalam badan manusia.  Lotus Japonicus ni sangat membantu dalam proses “Skin Rejuvenation”.
Apa ke benda istilah ni? πŸ˜‰
Skin re ju ve na tion 
Ni untuk penghasilan kulit yang baru yang lebih awet muda, lebih tegang dan lebih berseri-seri 😍
Dalam Set Skincare YOUTH, YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisndra Chinesis Fruit Extract untuk proses RE JU VE NA TION
Dan produk YOUTH Activating Serum mengandungi 10 kali ganda keperkatan YOUTH Complex taw. Kalau pe…

SUSAHNYA BILA ANAK TAK SIHAT : INI YANG SAYA BUAT

Image
Imunisasi setiap anak tu berbeza. Tapi, nadim sangat faham. Susahnya bila anak tak sihat. So ni nadim share apa yang nadim buat untuk zayyad. 
Alhamdulillah, buat masa ni Zayyad memang tip top bab immune. Self recovered je tanpa ubat kalau demam dan selsema. 2-3 hari je dah settle

SKINCARE UNTUK MASALAH PSIORASIS

Image
Orang yang ada masalah psiorasis sangat susah nak mencari skincare yang bebas daripada sebarang bahan kimia. Betul kan? Harini nadim nak share skincare yang selamat untuk masalah psiorasis. 
YOUTH skincare merupakan regimen kecantikan terbaru daripada syarikat Shaklee Corporation
Dengan tagline ALWAYS SAFE | ALWAYS WORK | ALWAYS EFFECTIVE, skincare terbaru Shaklee ni menggantikan 2 jenama skincare Shaklee sebelum ni iaitu Nutriwhite dan Enfuselle. 
YOUTH merupakan regimen kecantikan untuk melewatkan tanda-tanda penuaan pada kulit wajah setiap lelaki dan wanita. Penciptaannya yang sangat unik tanpa 1500 bahan kimia sangat menarik perhatian ramai orang termasuk pesakit yang ada masalah kulit psiorasis. 
Terbaru, salah seorang isteri pada pesakit psiorasis telah mencuba YOUTH pada suaminya. Sebenarnya, memang suami dia akan sentiasa jadi bahan ujikaji beliau untuk skincare ni. Terbaik betul si isteri. Hihi
Macam-macam skincare mereka ni dah cuba. Jenama local, jenama oversea, mahal dan …

NAK VITAMIN SELAMAT? CARI YANG ADA LANDMARK STUDY

Image
Anda sedang mencari supplement brand yang paling selamat untuk diambil? Baca ni. 
Last week nadim tersempat join sesi 2 org doktor di IKIMfm tentang "supplement perlu atau tidak"
So harini nadim nak share sikit lah pasal vitamin, dah memandangkan supplement tu memang perlu. 
Supplement normally orang kita panggilnya sebagai vitamin. Tapi tak kurang jugak masih ada yang panggilnya sebagai ubat. Ubat tak sama taw. Ubat ni memang medicine yang disenaraikan daripada farmasi, ada control tersendiri, dan hanya doktor atau pegawai farmasi bertauliah je yang boleh bagi deskripsi. 
Berbanding vitamin dan supplement,  nutritionist dan doktor serta orang yang belajar detail boleh bagi deskripsi. Normally deskripsi ni pon dah ikut cadangan pemakanan syarikat pengeluar. 
Okay back to vitamin yang selamat perlu ada landmark study. 
Kalau nak cakap pasal kelulusan KKM, ada no sirim and sebagainya, semua produk hatta yang ada paraben dan merkuri pon dapat ni semua. Kalau takde, memang kene…

TESTIMONI VIVIX UNTUK KENCING MANIS: LUKA OPERATE CEPAT KERING

Image
PEMULIHAN LEPAS OPERATE LEBIH CEPAT DARIPADA YANG DIJANGKA


Alhamdulillah, awal bulan february haritu selamat hantarkan VIVIX pada pesakit DIEBETES yang kene operate pada tangannya akibat tertinggal jarum😌

Selalu dengar operate buang jari kaki kan? Ni kat lengan. Huuuuuuuu. Seriauuu, mesti lahi sakit. Saraf kat tangan lebih banyakkkk

Sebab adik beliau aware yang luka orang kencing manis ni lambat sembuh, makan masa berbulan-bulan belum lagi kes kene jangkitan kuman, adiknya dengan baik hati sponsor vivix!

Kesiankan kakak, dan jugak anak buah yang kecik2 lagi.

Alhamdulillah, vivix bertindakbalas dengan baik pada pesakit ni. Within a week, luka kering walaupon luka terdedah, tak balut mcm org biasa taw. So risiko jangkitan kuman tu ada..within a week jugak boleh proceed pada tampalan menggunakan kulit peha.

Semoga akak ni makin sembuh lebih cepat dengan ubatan yg doktor bekalkan dan tambahan vivix sebagai antioksidan dan antikuman.

Vivix, bukan macam minuman botani biasa kat pasaran.



Ca…