Posts

Showing posts from May, 2017

5 CARA HILANGKAN MASALAH PCOS DENGAN CEPAT

Image
Polycystic ovarian syndrome (PCOS) adalah masalah biasa yang dihidapi wanita bermula daripada awal kedatangan haid. Ia bergantung kepada paras estrogen dan progestron yang tidak stabil.

Ketidakstabilan hormon ni menyebabkan cyst berkembang di dalam ovari wanita. Keadaan ni menyebabkan gangguan pada kitaran haid, kesuburan dan perubahan fizikal serta masalah jantung.

Banyak research dah dibuat berkaitan masalah PCOS. Antara faktor yang menyebabkan PCOS adalah:

✔ Genetik

✔ Epigenetik

✔ kelenjar endoktrin

✔ metabolisme badan

✔ Faktor persekitaran termasuk pemakanan


Masalah PCOS kini dah melibatkan hampir
5 juta wanita di US.

Namun begitu, faktor yang tepat berkaitan PCOS ni masih lagi belum diketahui dan ianya akan mempunyai risiko besar untuk dialami bagi mereka yang ibu atau adik beradiknya pernah alami masalah PCOS ni.

PCOS adalah satu masalah yang serius. Anda perlu berbincang dengan pakar sakit puan untuk info lanjut. Perjumpaan susulan demi susulan akan dirancang untuk kebaika…

CARA MENGELAKKAN GASTRIK KETIKA BERPUASA

Image
Penyakit gastrik sering melanda bila menjelang waktu berpuasa. Sentiasa puasa kene berganti walaupon bagi lelaki hanya kerana gastrik! Jom ketahui apakah cara mengelakkan gastrik ketika berpuasa supaya anda berpuasa penuh tanpa keuzuran bulan ramadhan tahun ni.


Abah saya pernah gastrik di bulan puasa. Sampai sekarang puasa tak pernah penuh. Sebabnya terpaksa berbuka. Pedih ulu hati, sakit perut yang amat dan pernah sampai muntah-muntah jugak kerana perut kosong. Husband saya pon ada masalah yang sama.

Apakah Gastritis dan punca berlakunya gastrik?

Gastritis adalah keradangan yang berlaku pada lapisan perut.

Keadaan gastrik boleh berlaku kerana beberapa punca:

Penggunaan ubat-ubatan anti-inflamatory (anti radang) yang terlampau banyak. Ubatan yang banyak ni selalunya perlu diambil oleh orang yang ada banyak penyakit seperti darah tinggi, jantung, asthma dan kencing manis. Ubat-ubatan memberikan kesan acidic pada perutKerap mengambil makanan bersifat asid. Makanan bersifat asid tidak semest…

CREDIT CARD MANA BAGUS?

Image
Ramai orang masih tak tahu apa kelebihan memiliki credit card especially yang sentiasa menggunakan duit yang banyak setiap bulan untuk beli barang, atau stok barangan bisnes.

Posting ni khas untuk mereka yang takde credit card lagi.

Credit card berguna tawww.

Tapi jangan guna lebih daripada kemampuan. Dan jika anda adalah seorang bisnes person.. Kad credit adalah satu tools untuk anda.

Maaf, nadim tak taw mana yang bagus dan mana yang sesuai untuk uols. Yang ni kene servey sendiri atau ke bank tanya layak mohon atau tak.


Nadim currently guna CIMB PLATINUM CARD, cash rebate. Kad ni, kalau kita beli barang online akan ada cash rebate 5% and apa2 barang lain kat kedai 2% cash rebate.



Sila abaikan cash rebate 10%  offer untuk monthly interest. ONCE GUNA CREDIT CARD, JANGAN BIARKAN KENE INTEREST. Maksudnya lepas guna credit card, sila bayar total penggunaan secara tunai bila statement keluar..JANGAN BERHUTANG

Tapi, jika anda layak untuk mohon credit card CIMB ENRICH WORLD, sila lah mohon c…

HADIAH HARI IBU

Image
Assalamualaikum semua. Ada yang masih tercari-cari lagi nak bagi hadiah apa yg special untuk hari ibu ahad ni?

Handbag dah bagi, telekung dah, periuk dah, tket flight dah. Tapi ada lagi yang masih belum mak kita dapat..

Jom tengok hadiah yg istimewa ni.




Vivix™ dirumuskan khas untuk ibu-ibu dan para wanita supaya sentiasa tampil lebih sihat, anggun dan awet muda tanpa sebarang masalah kesihatan.

Sering kita tengok mak sakit lutut, sakit pinggang dan lenguh2 badan bila umur semakin bertambah. Penyakit mak-mak pon semakin hari semakin banyak. Dulu takde kencing manis, sekarang dah bacaan gula lebih 20. Dulu tekanan darah normal, sekarang bp sampai tak boleh baca.  Mata pon mula dah kabur.

Yelah, mak kita semakin tua. Kita pon dah semakin tua jugak..kita pon dah rasa sikit sikit apa yang mak rasa. Kaki kebas, rambut gugur, muka mula bergaris halus.

Vivix adalah tonik penuaan yang mengandungi 4 rumusan bahan antioksidan yang tinggi untuk melambatkan penuaan.

Kita dah beratus tahun kenal V…

RAWATAN RESDUNG PALING BERKESAN

Image
Resdung yang teruk buatkan kita tak selesa, malu dan rasa sangat down. Berhingus dan bersin setiap masa. Jom lihat apakah rawatan resdung paling berkesan.


KENALI MASALAH RESDUNG SEBELUM UBATINYA

Sebelum tu, punca resdung perlu kita tahu terlebih dahulu supaya kita dapat atasi dengan lebih mudah.

Masalah resdung ni sebenarnya adalah masalah global. Resdung adalah antara sejenis radang yang berlaku di bawah lapisan membran dinding sinus.

Menurut sebuah kajian, antara 10 orang yang dipilih, 8 daripada mereka mempunyai resdung ringan dan tidak memerlukan rawatan.

Namun, usah ambil ringan resdung ni!

Saya sendiri adalah seorang yang mempunyai resdung yang kronik.

Alahan saya terhadap beberapa perkara termasuklah:

1. Seafood yang tidak segar.
Bagi sesetengah orang, seafood segar atau tidak juga satu masalah. Asalkan seafood je, resdung mula datang dan teruk. Muka akan jadi gatal, hidung berhingus dan merah2 muncul di seluruh badan.

2. Persekitaran yang kotor dan habuk
Ni saya sangat tidak bo…

5 POSISI SEKS MUDAH HAMIL

Image
Ada ramai wanita bunting pelamin hanya selepas beberapa minggu kawin. Dalam masa sebulan je dah update mabuk sana sini

Namun, ada jugak sesetengah wanita walaupon bertahun kawin masih belum dikurniakan rezeki untuk menimang cahaya mata sendiri.

Ada banyak cara yang boleh dilakukan oleh pasangan yang baru berkahwin dan dah lama kawin yang boleh dicuba. Ikhtiar tak pernah berhenti yer.

Antaranya adalah dengan MEMPELBAGAIKAN POSISI SEKS.




Sebenarnya, macam mana posisi tidak bermasalah asalkan sperma boleh bergerak laju menuju ke ovum wanita dan berlakunya persenyawaan. Namun, ada sesetengah wanita terutamanya yang mempunyai lebih banyak lemak dan masalah-masalah lain akan lebih sukar penetrasi untuk berlaku.

Antara 5 posisi seks yang boleh diamalkan untuk membantu sperma bergerak pantas menghampiri sel telur atau ovum nk adalah:

1. MAN ON TOP

Ni adalah posisi klasik hubungan seks. Lelaki berada di atas wanita dan bergerak kedepan dan kebelakang sambil mencondongkan badan ke arah bahu w…

TIPS BERTENAGA KETIKA BERPUASA BAGI IBU MENYUSU

Image
Ramai ibu menyusu menghadapi masalah lemah dan tak bertenaga masa bulan puasa. Lagi lagi ibu menyusu yang ada ramai anak-anak yang masih kecil peringkat suka sepah kan barang.

Macam mana nak kekal bertenaga? Nak susu anak lagi, kemas rumah lagi, kerja lagi, masak lagi. Sampai shaking lah ibu seharian..tu belum lagi ibu yang ada masalah gastrik hingga terpaksa berbuka puasa sebelum waktunya dan susu badan drop! 
Nadim ada caranya. Pastikan ibu bersahur dengan nasi dan minum air cukup 2liter sehari. Bahagikan taw jangan terus 2 liter sekali gus. Muntah nanti
Selain tu, ibu boleh cuba amalkan resipi ni. 
Sumber: seputar ikan nila
Bahan2: 3 biji kurma Segelas susu atau air soya Segelas air suam
Caranya:  1. Rendamkan kurma yang dibuang biji ke dalam air suam bermula waktu berbuka hingga waktu sahur 2. Blendkan kurma tadi dengan segelas susu atau soya. Jika gunakan soya serbuk seperti suplement ESP shaklee, gunakan air suam tadi untuk dicampur dengan 3sudu ESP 3. Minum selepas makan nasi w…

BUASIR KETIKA BERPANTANG HINGGA KELUAR KELOPAK BUNGA

Image
Anda ada masalah buasir hingga keluar kelopak bunga?

Buasir ketika hamil di akhir trimester hingga berpantang, memang menyiksakan..lagi-lagi bersalin secara normal.

Ada yang sampai tak mampu nak duduk kerana sakit.

Jom kita baca kisah Puan Farah yang sembuh daripada masalah buasir teruk sampai keluar kelopak bunga. 


Assalammualaikum Saya Farah Qurratun Aini ibu kepada 2 orang cahaya mata. Saya ingin berkongsi kisah Shaklee Effect saya selepas menggunakan set berpantang Shaklee yang sangat awesome tu.

Kisahnya saya mengalami sembelit ketika berpantangkan anak sulung pada tahun 2014. Ketika itu disebabkan tiada pengalaman saya lambat mengambil ostematrik. Kesan nya ketika hendak membuang najis sudah menjadi keras. Disebabkan itu saya mengalami pendarahan dan ada sedikit buasir. 
Namun begitu selepas berpantang saya tidak berusaha untuk menghilangkan buasir tersebut kerana saya tidak lagi mengalami sembelit dan tidak berasa sakit.

Namun begitu, disebabkan tidak mengambil kisah tentang masala…

RAHSIA CANTIK HANYA DENGAN 1 SUDU

Image
Ramai orang nak cantik. Tapi tak nak makan banyak vitamin. Nak jimat pon 1 hal.

Eh jangan silap pilih produk taw.

Yang hanya boleh 1 sudu, tapi kesan dia bersudu-sudu, hanya de only one.
V I V I X

Yeeehaaaa.

orang putih orang melayu,
makan nasi dengan ikan puyu,
mari sini adik cantik ayu,
makan vivix nampak lagi muda you..
Makan nasi dengan sambal belacan,
Wajib ada sayur ulam,
Kalau nak pipi pink macam akacan,
Telan lah vivix setiap malam.

Hari Hari Main Zig Zag,
Sudah Penat minum MILO,
Kalau nak muda macam Master Z,
Boronglah VIVIX Sekilo !!!
Dah terbongkar rahsia Master Lyna dan Master Zainul ni nampak awet muda!!

Korang apa lagi, jom lah order!

CARA ORDER SET MUDA AYU

Sila hubungi saya Nadimah Muhammad untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam,…

SENARAI HARGA VITAMIN SHAKLEE 2017

Image
Assalamualaikum semua. Harini bermula harga baru semua produk Shaklee. Ada beberapa vitamin yang naik harga dan beberapa masih harga lama😀

Antara produk Shaklee yang bberubah harga bermula harini adalah:

⬇⬇⬇

1. Herbal blend
2. Alfalfa (S)
3. B Complex
4. Herblax
5. Garlic
6. Lecithin
7. Peppermint
8. Hair Prosante Spray
9. Basic H
10. Soft Fabric
11. Nutriwhite Make Up Remover
12. Nutriwhite Cleanser
13. Nutriwhite Toner
14. Alfalfa (L)
15. Carotomax
16. ESP
17. Mealshake
18. Vitamin C
19. Vitamin E
20. Vita Lea
21. Cinch Shake
22. Balancing Moisturizer
23. Hydrating Cleansing Lotion
24. Hydrating Toner
25. Purifying Gel
26. Purifying Toner
27. Repleshing Conditioner
28. Revitalizing Shampoo
29. Fresh Laundry
30. Filter
31. Housing Kit
32. Water Pitcher

⬆⬆⬆

Berapa harga? Jom kita lihat sama2



Anda nak harga jimat tak dengan Shaklee?  Jom nadim bagitaw rahsia mcm mana nak buat. 
Tapi, wassap Nadim dulu!  www.wasap.my/60149408215 Saya COD kepada mereka yang berdekatan Meru, Kapar, Setia…

Ada apa Shaklee Convention 2017

Image
Hai semua. Wave Shaklee convention kamo belum habis-habis lagi nih.

Ireach balik je dari convention dah jadi juara pantun dah! Tambah pulak Master Lyna Noh memang pemantun SMKA Naim lil banat. Lagi kecoh berpantun..asal 2 kerat, sekarang dah 4kerat. Hebat Ireach!!


Anak-anak tak boleh makan jajan,
Ni semua gara-gara Jijan!

So apa sebenarnya Convention Shaklee ni?

Bagi yang tak tahu, convention Shaklee ni diadakan setiap tahun bagi meraikan kejayaan mereka yang rangkul Anugerah sepanjang cycle lepas. Cycle Shaklee hampir sama dengan semester universiti taw. Bermula dengan bulan April ke April.

Anugerah termasuklah naik rank daripada distributor kepada Supervisor, Senior Supervisor, Coordinator dan seterusnya. Anugerah lain adalah Car Bonus Achiver which dapat KUNCI KERETA BESAR tapi replika je lah sebab bonus tu sebenarnya adalah duit! Ramai RYG rangkul cycle ni. Tapi Ireach dapat banyak kategori rank up dan leader consistency!


Penerima anugerah Personal Group Growth
New Master dan mast…