Posts

KESAN PENGAMBILAN VITAMIN SHAKLEE UNTUK JANGKA MASA PANJANG

Image
Hai readers. Nadim percaya ramai yang nak tahu kesan pengambilan vitamin shaklee ni untuk tempoh masa yang lama kan? Maklumlah, rata-rata orang asyik suggest makan shaklee je untuk semua perkara. 
Okay, jom!
Harini nadim akan share kisah mak seorang kawan yang dah pon ambil vitamin-vitamin Shaklee selama 24 tahun. Dan kini maknya dah pon berusia 83 tahun! 
Kisah ni dikongsikan oleh Puan Aspalaila ..........
Makan supplements banyak² rosakkan buah pinggang atau hati? Betul ke membuang duit aje beli supplements? 
Meh saya tunjuk results orang yang makan supplements banyak² selama 24 tahun.
Saya terpanggil untuk share testimoni teristimewa 😍
Alhamdulillah, I have known shaklee for about 24 years because of my mom😊. 
Mak saya adalah penghidap osteoathritis pada usia 58 tahun. She was diagnosed by a doctor dan pada masa tu  beliau diberi banyak pain killer untuk legakan radangan di jari-jari kaki beliau. Symptoms:  Bengkak, panas dan sakit bila berjalan. 

Nak dijadikan asbab, saya di pe…

DAH TAMPAL GIGI TAPI MASIH RASA SAKIT GIGI BERDENYUT-DENYUT LAGI? INI CARA KURANGKAN SAKIT GIGI YANG SANGAT BERKESAN SEBELUM BUAT RAWATAN AKAR

Image
Apa cara paling berkesan nak hilangkan sakit gigi? Sakit gigi ni ada banyak. Salah satunya adalah disebabkan berlubang. Paling sakit bila berlubang sedalam-dalamnya. Dah tampal 3 lapisan pon masih sakit. Seksanya sampai minum air pon rasa ngilu teruk! 
Selama hidup 29 tahun, rasanya ni lah kali pertama nadim sakit gigi. Adoiii. Selalu dok tertanya-tanya je macam mana rasa sakit gigi. Sekali, tahun ni sendiri yang kene. Maka mulalah meng"Google" cara efektif untuk hilangkan sakit gigi. 
Okay, sebelum nadim cerita pengalaman nadim sendiri lah kan. Nadim kongsikan tips yang nadim dah baca daripada beberapa website. Well, google la katakan. Tak tanya doktor gigi lagi ni😆. Maaf Dr Shukriah dan Dr Munirah Talib. Ku masih ingat kawan-kawanku ini. Tapi masa mencemburui untuk tidak contact kalian. 
Cara kurangkan sakit gigi yang berlubang sebelum ke klinik gigi: 
Ni cara cepat eh. Keesokannya mesti ke klinik gigi untuk tampalan gigi taw. 
1. Gigit bunga cengkih beberapa biji kat kawa…

SUSU BADAN DAH SEMAKIN KERING?

Image
Ada ramai ibu bermasalah untuk susukan anak. Susu semakin kering!

And they are devided into 2 CATEGORIES.
1. Dah habis daya usaha untuk susukan anak tapi masih failed

2. Just go with the flow. Takde susu badan takpelah, susu formula ada.

But its okay.. Kita semuanya adalah ibu. Semuanya mahukan yang terbaik. Susu ibu tetap susu yang terbaik untuk anak. Tapi tak susukan anak dengan susu sendiri tak bermakna kita bukan ibu yang terbaik.

Option yang lebih baik seperti susukan anak dengan mencari ibu susuan mungkin adalah janggal bagi certain orang. But itu adalah option yang terang daripada Nabi kita. Rasulullah disusukan oleh ibu susuan setelah kematian ibunya.

Tapi sekiranya anda masih lagi berikhtiar dan belum surrender untuk susukan anak sendiri, mehla cuba consult dgn nadim. InsyaAllah nadim akan bantu sedaya upaya dengan ilmu yang ada. Tapi bersyarat, perlu buat apa yang nadim cadangkan dan lihat hasilnya lah.

Feel free to whatsapp nadim pada nombor di bawah and chat with me.


Nadim

CARA BUAT STOK SUSU PERAHAN DENGAN CEPAT

Hai semua. Tahniah! Anda ibu hebat kerana mencari solusi untuk buat stok susu perahan dengan cepat sebelum kembali bekerja. 
Tahniah juga anda belum surrender untuk terus berikan susu anda kepada bayi anda. Susu ibu? The best milk ever for infants until them becoming 2 years old. 
Soalan ni sebenarnya kerap ditanya di mana-mana group ibu menyusu. My friends and customer juga tak terlepas. 
Alkisahnya, saya juga seperti anda ketika anak pertama dulu. Nak masuk kerja, kononnya stok susu perahan dah banyak tak perlu risau la kannn. Yelah, bayangkan tong nasi warna biru atau merah atau hijau yang selalu ada kat tempat kenduri tu penuh! Tong besar taw. 1 yang besar, dan lagi satu yang kecik. Both full! Tapi malangnya, sampai Shah Alam je susu tu hampir kesemuaaa cair. Asalnya beku. 
Susu yang beku, bila cair hanya bertahan selama sehari sahaja. Kalau masih ada ketulan ais as in tak cair sepenuhnya maybe bertahan sehingga 2-3 hari. Huhu. Cair! Ohhhhhhhhhhhhh... 
Maka nadim mulakan kerja de…

RESIPI CONGO BAR AZLINA INA (VERSI KURANG MANIS)

Image
Hai semua. Semalam nadim dok godek-godek resepi congo bar baker terkenal Azlina Ina. 
Disebabkan nak versi yang kurang manis, nadim alter sedikit gula daripada resepi beliau. Nyummmyy, siap dan jadi jugak congo bar nadim kali ni. 
Ni khas untuk kanak-kanak dan orang yang concern about sugar intake yer. Nadim tulis bersama versi untuk resepi normal. 
Let's check it out!

RESEPI CONGO BAR AZLINA INA

150g butter
(nadim gunakan buttercup je. Margerine pon boleh)
3 cawan tepung gandum
3 biji telur
1 ¾ cawan gula perang lembut
(nadim guna hanya 1 cawan gula sahaja, manisnya sangat light)
1 sudu kecil serbuk penaik (rata jangan membukit)
1 sudu kecil esen vanilla
Coklat chip
(lagi banyak lagi sedap, Nadim tambahkan lagi coklat bar cadbury dipatahkan kecil-kecil)
Kacang yang dihiris (nadim tak letak pon dan gantikan dengan coklat rice yang colorful)

Cara-cara buat:


1. Whiskan gula perang bersama butter dan esen vanilla. Butter tak perlu cairkan. Hanya lembutkan sahaja kalau sebelum ni let…

POTENSI BISNES SHAKLEE - jom ikuti kisah ni

Anda berminat untuk buat bisnes shaklee? Tapi dah buat bisnes lain sebelum ni?
Jom ikuti cerita salah seorang leader di bawah pimpinan Master Zura Betty. 
........... Salam sayang semua champions! Hari ni saya nak share tentang salah seorang leader saya iaitu Nik Hazifah.  Beliau adalah sahabat alam maya saya. Permulaan perkenalan kami ialah ketika saya sebagai customer beliau. 
Masa tu nik ada 3 anak tak salah saya.  Kemudian bila saya buat bisness shaklee nik merupakan kawan yg sejenis tanya 10 kali beli nya tidak!! 😂😂 
Nasib baiklah saya ni jenis layan je. Kemudian akhirnya beli juga shaklee untuk kurus dan rasa kesan. 
kemudian masa repeat order bulan berikutnya masa promosi OMEGA GUARD beliau akhirnya terbuka hati untuk borong set promosi masa tu Set Omega Guard dan tambahan beberapa produk melayakkan jadi ahli. 
Berkat kesabaran saya melayan peel dia akhirnya dia join dan jadi antara leader yg konsisten di bawah team saya. 
Akhirnya beliau beralih tinggalkan bisness lama bera…

NAK BAGI VIVIX UNTUK ORANG KENCING MANIS? BACA NI

Image
Ramai orang dah kenal vivix kan? Dan vivix memang famous untuk orang yang ada kencing manis. 
Nadim kongsikan testimoni daripada salah seorang kawan nadim yang berikan vivix untuk bapa mertuanya. 
Kisahnya,bapa mertua ni ada penyakit kencing manis. Tahap gula yg tinggi. Tapi tak pernah nak berpantang makan dan.sebagainya.
Nak dijadikan cerita,satu haritu dia buat kerja2 dekat luar rumah. Kaki terpijak paku berkarat. Kaki jadi luka dan tak baik2. Bernanah dan berdarah berterusan keluar. Jadi nak solat pun susah. Kesian dengan keadaan kaki dia yg tak baik2 tu...dan takut kena potong. 
Akhirnya akk perkenalkan vivix pada abah.mula2 memang susah nak ambik. Rasa macam tak percaya. Semasa ada promo vivix,dia beli dan join member. 
Bila 1-2 botol minum,dia rasa badan ada panas2 dan gatal2 tapi tetap teruskan. Bila dah ambik sehingga 5 botol..doktor sahkan abah dah tak perlu insulin. 
Kaki pun bertambah baik dan luka semakin kering dan tak bernanah lagi. Bila abah teruskan pengambilan vivix …