Posts

HARGA YOUTH SKINCARE

Image
Hai semua. Anda dah survey YOUTH skincare? Anda berminat nak beli YOUTH skincare, tapi nak tahu dulu harganya?

Tahniah!

Anda membuat pilihan yang sangat tepat untuk kulit yang lebih sihat, selamat dan awet muda.

Youth skincare kini sudah boleh dibeli satu-satu jika anda tidak mahu beli secara set.






LOOSE ITEM YOUTH AVAILABLE NOW
Setiap item dihasilkan dengan gabungan vitamin dan polifenol untuk membantu merawat masalah kulit dan mengurangkan tanda penuaan

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER 💕 3 in 1 yang dilengkapi vitamin dan polifenol untuk membersihkan wajah dan menanggalkan mekap dengan sempurna tanpa mengeringkan kulit 💕 Sesuai untuk semua jenis kulit 💕 Tidak mengandungi buih 

PERFECTING SKIN TONER 💕 Menanggalkan sel kulit mati, menghilangkan sisa mekap dan membekalkan nutrisi pada kulit

AGE DEFENSE MOSTURIZER SPF 50 💕 Melembapkan kulit dan melindungi kulit daripada sinaran UVA/UVB serta effect glowing bukan berminyak .
YOUTH ACTIVATING SERUM 💕 Merawat kulit bermasalah, menjana dan me…

DOS INSULIN MAK BERKURANG LEPAS AMBIK VIVIX

Mak saya dah lama ada kencing manis. Mula2 mak kena makan ubat je. Sampai satu tahap,  makan ubat pun tak boleh nak turunkan gula dalam darah.

Nak tak nak, TERPAKSA cucuk insulin untuk turunkan gula. Maka bermula lah episod mak kena cucuk insulin.

Sebelum makan,  nak kena cucuk dulu,  setengah jam kemudian baru boleh makan. Bayangkan lah kalau kita sendiri tiap2 hari nak kena cucuk,  seksa tak?

Kesan ketara lepas mak ambik Vivix:

👉 Tiada lagi protein dalam air kencing
👉 Dos insulin turun dari 20 lebih kepada 6-8
👉 Dulu bulan puasa kena cucuk 2x,  sekarang doktor suruh cucuk sekali je
👉 Masa mak berhenti Vivix kejap,  naik kudis kat tempat cucuk insulin. Bila makan Vivix,  cepat sangat kering kudis
👉 Mak lebih bertenaga menjalani kehidupan seharian yg aktif
👉 Kulit mak nampak makin cantik

Memang berbaloi sangat kami adik beradik belikan Vivix untuk mak. Alhamdulillah, terima kasih Allah.

-Irni Suhana-

CIKGU TAK BOLEH BISNES, BACA KISAH KEJAYAAN CIKGU ASYEEQ

Image
TAK PERLU MODAL, TAK PERLU SIMPAN STOK, CIKGU JANA INCOME EXTRA TANPA GANGGU KERJA 

Business Shaklee ni senang diuruskan. Modal dah la RM65 or even FREE! Nak uruskan pun mudah.. tak perlu simpan stok, dan urusan penghantaran pun company uruskan.. unless COD. Itupun kita boleh pass pada downlines.
Sebab tu ramai yang bekerja boleh buat biz ni tanpa ganggu tanggungjawab hakiki.. macam R.V. Adyani Ab Rahman dan Cikgu Asheeqmazmi Mahfoz. Jom baca! 
Betul kata pepatah Melayu. Mulut tempayan boleh ditutup. Mulut manusia yang susah nak ditutup.
Bila anak sulung dah berusia 3 tahun dan belum ada tanda-tanda mendapat adik, maka mulalah pertanyaan demi pertanyaan dilontarkan kepada saya. Setelah penat menangkis segala pertanyaan, saya mula menghubungi upline saya aka geng susu ibu saya di Johor. 
Januari 2013 saya mula mengambil set kesuburan dan masalah wanita. Walaupun dah beli supplement, tapi makan tak konsisten. Sayang.
Tapi yang paling saya ingat ialah ESP yang pada mulanya tak sedap bag…

JANGAN POTONG DULU KAKI LUKA TU, BACA NI!

Image
Gigitan serangga di kaki pesakit kencing manis boleh buatkan kakinya bakal dipotong?

Ini kisah benar.

Hampir 5 tahun merana dengan penyakit kencing manis , sehingga beliau pernah stop ambil insulin gara - gara Result bacaan sentiasa abnormal. Turun naik sesuka hati.

Sehinggalah keadaan menjadi paling kritikal bila dia terkena gigitan serangga pada kakinya.

Orang kata kencing manis ni kalau luka, memang azab!

Seriusly diakui.

Ceritanya bermula akibat gigitan serangga dibahagiaan kaki , customer ni pelik kesan gigitan itu sangat gatal hampir setiap malam asyik mengaru sehingga gigitan serangga itu menjadi luka yang mengerikan bernanah , bengkak dan sakit sehinggakan tidak boleh berjalan

Akhirnya datang hospital juga untuk menerima rawatan.

Melihatkan keadaan beliau yang teruk, doktor masukkan beliau ke dalam ward untuk pemeriksaan lanjut. Bacaan Gula juga tinggi!

Hasil pemeriksaan, kuman dah merebak hingga ke tulang, patient perlu buat operation potong bahagian yang dijangkiti untuk ela…

RAHSIA BERJAYA BUAT SALES WALAUPON STUCK

Image
Assalamualaikum,

Bagus sangat kisah kelima kita ni, milik NEW ULTIMATE SENIOR SUPERVISOR last month, Aziah Abd Ghani.

Korang yang tengah stuck dan down akan rasa motivated dan tau apa nak buat.. BACA!! 😠


******

Alhamdulillah, agak lama stuck kat sv sebelum naik rank senior sv pada julai baru ni. Bila dah dapat naik tu rasa macam nak cepat2 naik rank lagi. Dah lama stuck.

Sebenarnya Azie mula join Shaklee dari thn 2013 dengan menyusu. Dulu dapat rm60 pun ok. Dah dapat alfalfa free. Pasal bonus, trip, memang tak pernah ambik tau.

Nak pegi kelas? Memang tak pernah sebab dok fikir anak kecik. Susahla. Nanti nak itu ini. Pastu memang orang cakap MLM ni asyik meeting je kan? Memang takde pegi kelas pun.

Tapi selepas Azie naik rank Sv tu, memang buka mata. Semakin jatuh cinta nak pergi kelas. Kalau dulu2 kelas memang boleh bawak anak. So angkutla dengan budak2 semua.

Kalau taknak down bila takde sales, datangla kelas. Atau sales tengah sangkut, datangla kelas. Tu memang Azie nasihatkan sang…

BASIC H SELAMAT UNTUK ALAM SEKITAR

Image
Basic H Shaklee merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada tahun 1960. 
Ianya di hasilkan daripada  sumber semulajadi iaitu jagung dan kelapa, merupakan pencuci serba guna, bebas dari bahan kimia, biodegradasi dan selamat untuk seisi keluarga. Bak kata orang putih, Organic  Super Cleaning Concentrated.
Mengapa anda memerlukan Basic H di dalam rumah anda? ☀ mempunyai kepekatan yang tinggi ☀ dapat menghilangkan kotoran, gris, dan banyak lagi ☀ tidak perlu dibilas ☀ tidak meninggalkan sisa sabun ☀ tanpa toksik ☀ surfaktan biodegradasi
Bagaimana Basic H Shaklee BERBEZA dengan produk pencuci yang lain?!
SELAMAT! ➻ tidak bertoksik ➻ tanpa gas beracun ➻ tanpa bahan kimia yang berbahaya ➻ tanpa bahan pewangi ➻ lembut pada tangan ➻ mengandungi kandungan pH yang seimbang ➻ tanpa klorin
BERKESAN! ➻ mampu menanggalkan kotoran yang berminyak ➻ 16 auns Basic H boleh dicairkan di dalam 48 gelen air kerana kepekatannya yang tinggi!!
MESRA ALAM! ➻ d…

BREAKFAST YANG SANGAT MUDAH

Image
Assalamualaikum. Selamat pagi.

Pagi pagi lagi kita rushing nak g kerja, rushing nak g hantar anak sekolah.

Tapi perut berkeroncong mintak diisi.

Alih-alih, singgah gerai beli kuih-muih. Ala, kononnya senang nak makan. Sambil drive pon boleh makan.

Rutin tu setiap hari berlaku.

Sedar tak sedar, naik penimbang jadi pening tengok jarum penimbang. BERAT 80KG OI! BMI LARIIII!! PATUTLA RASA LETIH SEMACAM DAN BAJU MULA TAK MUAT

Ha tulah, sarapan lagi dengan kuih. Banyak gula, banyak lah naik berat.

Nak sarapan berkhasiat, mudah dan cepat?

Cinch Shake ada 3 perisa untuk anda..coklat, vanilla dan latte.

Pilih, hanya shake cinch+air masak 5-6kali dengan kekuatan tangan ibu-ibu sahaja, dah boleh diminum. Samaada minum terus atau sambil drive. Tak perlu kunyah2!

Cinch dilengkapi dengan mineral, vitamin dan leucine. Jaga kesihatan dan dalam masa sama memberikan tenaga kepada ibu, paling penting bantu ibu untuk kurus!!

Dapatkannya hari ini!

Rakan Shaklee Anda
Nadimah Muhammad (Nadim)

♥ WhatsApp : 0…