Posts

TESTIMONI YOUTH SKINCARE UNTUK KULIT SENSITIF

Image
Ramai dah nak mencuba Youth skincare sejak dia mula dijual secara besar-besaran di Malaysia. Nak tengok lebih testimoni youth skincare untuk kulit sensitif supaya lebih percaya?
Jom ikuti kisah perkongsian daripada Puan Royanty Baruddin. 
KESAN MEMBERANGSANGKAN SEAWAL 14 HARI PENGGUNAAN YOUTH SHAKLEE
Assalamualaikum .... saya Royanty Baruddin. Ummi kepada 3 orang cahaya mata, seorang anak lelaki berumur 12 tahun dan kembar perempuan 6 tahun. Saya berumur 41 tahun. .
Saya seorang ibu yang bekerja. Saya mempunyai kulit wajah yang berminyak di kawan zone T, Pori-pori terbuka dan selalu naik jerawat pasir.

Kulit muka saya sensitif tak berani dan mencuba sebarang skincare. Masa tengok shaklee mengeluarkan YOUTH Skincare, saya tergoda nak mencuba. Itu pun setelah tengok banyak testimoni yang positif walau pun guna dalam waktu yang singkat. .
Alhamdulillah setelah menggunakan selama 14 hari, saya dah nampak effect yang memberangsangkan. Muka saya dah tak berminyak lagi, pori-pori semakin me…

ANDA MENCARI SET BERPANTANG TERBAIK? BACA KISAH NI!

Salam, saya Azie. Saya nak share pengalaman berpantang dengan set berpantang dan Vivix.

Saya bersalinkan anak no.4 ni secara pembedahan dan sememangnya dah diberitau lebih awal. Jadi get ready je. Kalau sebelum ni pengalaman bersalin agak dukacita, saya memang berharap kali ni betul- betul sedia.
.

Sehingga kandungan masuk 38 minggu, pada pagi raya korban. Ketuban pecah dan sy masuk wad.emergency czer. Sepatutnya planning czer tapi sebab ketuban pecah awal, jadi emergency dan saya sendiri dah dimaklumkan risiko pembedahan ni.
.

Waktu di hospital, sebaik saja nurse suruh bangun selepas 6 jam pembedahan. Saya ambik vitamin dulu sebab memang tenaga rasa macam habis dah. Ambik ginger jugak, perut dah hampir 8 jam kosong. Alhamdulillah, selepas beberapa jam bersalin. Memang rasa segar sikit dan mula menyusukan baby. Memang susu badan banyak.
.

 Masuk hari ketiga, keluar je dari hospital. Start ambik vivix. Satu botol vivix tu lebih kurang dalam seminggu je sebab memang nak baikkan luka cep…

IKHTIAR HAMIL UNTUK PESAKIT PCOS

Image
Rahim yang pernah bermasalah fibroid, cyst dan PCOS sangat susah untuk mengandung. Ramai sangat yang mencuba. Tapi temui kegagalan. Sini saya kongsikan kisah ikhtiar hamil untuk pesakit PCOS yang berjaya. 
Kisah ini diceritakan oleh Puan Atiqah Zaba.  ............................
Kisah saya dengan shaklee bermula dari tahun 2013 lagi.. Tapi set yang sangat terkesan pada saya ialah set ikhtiar hamil yang saya ambil selepas saya bernikah.  .
Kisahnya bermula bila lebih dari 48 hari selepas nikah saya tak period. Mulanya dah gembira kononnya hamil. Tapi bila buat ujian kehamilan keputusannya negatif..Lebih dari 10 ujian saya cuba.Dari murah hingga lah mahal..Pertama kalikan teruja lebih.  .
Selepas mendapat pandangan dari rakan sekerja, mereka cadangkan saya cuba buat pemeriksaan doktor pakar sakit puan.Beberapa ujian di jalankan antaranya ujian ultrasound dan ujian darah. .
Hasil daripada kedua-duanya mengesahkan saya mendalami Polysistic ovarian cyst (pcos) dimana punca utama daripada…

CARA HILANGKAN GASTRIK TANPA UBAT

Image
Masalah gastrik adalah masalah biasa yang dihadapi oleh rakyat Malaysia. Paling senang, ambik Gaviscon..kan? Tahukah anda, ada cara untuk hilangkan gastrik tanpa ubat dan gastrik takkan berulang dah kene? 
Harini nadim akan kongsikan kisah seorang yang berusaha atasi masalah gastrik kronik beliau juga ayahnya tanpa ubat!
..........
Hai semua. Nama saya Sharon Jane. Berasal dari Bintulu, Sarawak. Saya merupakan suri rumah sepenuh masa. .
Sejak beberapa tahun yang lalu saya sering mengalami sakit gastrik yang teramat sangat. Setiap kali gastrik datang menyerang saya terpaksa dikejarkan ke hospital atau klinik bagi mendapatkan suntikan bagi mengurangkan sakit gastrik berkenaan. .
Sehinggalah saya melahirkan anak pertama pada tahun 2011 sakit gastrik masih menyerang setiap kali saya makan makanan pedas atau masam.  .
Saya masih ingat lagi masa tahun 2015 saya kena serangan gastrik yang teruk sehingga kena tahan di wad kecemasan Hospital Bintulu. Saya mengalamai sesak nafas dan sakit dada…

TUMPAH DARAH SETIAP BULAN? ATASI SEGERA!!

Image
Masalah tumpah darah sering berlaku pada wanita berusia 20 tahun ke atas. Tumpah darah yang sangat banyak dan kerap boleh membahayakan.

Harini saya akan kongsikan kisah Puan Nurul Atikah yang mengalami masalah period yang lama dan sering tumpah darah.

..................

Assalamualaikum.. Saya Nurul Atikah berusia 30 tahun.. Hari ini saya ingin berkongsi pengalaman saya bersama anda semua..



Selepas saya berkahwin saya mengalami masalah haid yg tidak teratur dan haid berpanjangan sehingga sebulan lama nya..
.

Malah saya juga pernah mengalami haid atau tumpah darah yang terlalu banyak.. Sehari sampai 10 keping yg bersaiz besar..  Sehinggakan terpaksa memakai pampers budak..
.

Bila berlaku keluar darah yang terlalu banyak menyebabkan badan saya terlalu letih, pucat, sesak nafas dan HB saya terlalu rendah sehingga ke angka 8...
.

Ketika itu jugalah saya akan di kejarkan ke hospital untuk mendapat rawatan... Setiba di hospital dengan keadaan HB yang terlalu rendah maka bermulalah "Chec…

BERJAYA HAMIL LEPAS 18 TAHUN BERKAHWIN

Image
Assalammualaikum  Hai. Nama saya Zarina Binti Ismawi. Saya nak kongsikan kisah mak saudara saya yang berjaya hamil asbab dari pengambilan set kesuburan shaklee.

. Saya masih ingat lagi bulan Mac 2017, Makcik saya bertanya tentang set kesuburan shaklee. Dah beribu habis membeli produk yang lain. Jadi, dia teringin mencuba shaklee. . . Saya mencadangkan set kesuburan shaklee untuk pakcik dan makcik saya. Makcik saya mengambil esp, gla, b complex, vitalea, vitamin c dan vivix. Manakala pakcik saya mengambil omega guard, vitalea dan vivix. . . Setiap bulan, saya akan membantu mengira waktu subur mereka dengan tepat dan mencadangkan tarikh yang sesuai untuk mereka bersama. . . Makcik dan pakcik saya sangat konsisten dalam pengambilan supplemen shaklee. Langsung tidak pernah skip. . . Akhirnya setelah 6 bulan makcik saya konsisten dengan set kesuburan shaklee, dia mengalami demam yang teruk sehingga terkulai lemah. Muntah dan tidak mampu menghidu bau ikan segar. . . Awalnya saya sangat ner…

7 KESILAPAN MERAWAT KULIT KERING

Image
Ramai akui ada masalah kulit kering dan tidak tahu cara terbaik untuk merawat masalah kulit kering. 
Ada yang dah cuba bermacam-macam mosturizer, tapi masih lagi tak berkesan kan? 
Berhati-hati yer. Jangan tersilap pilih krim pelembap taw. Silap haribulan, masalah akan jadi semakin teruk dan kulit semakin break out. 
7 kesilapan merawat kulit kering
1. Tidak menggunakan krim pelembap yang sesuai
2. Menggunakan minyak untuk melembapkan kulit
3. Membiarkan air kering sendiri di muka selepas mencuci muka
4. Menggunakan scrub berbiji halus dengan kerap untuk membuang sel kulit mati
5. Tidak memakai krim malam sebelum tidur
6. Meratakan pelembap dengan kasar 
7. Menyapu pelembap dengan cara yang
salah

Janganlah kita abaikan cara melembabkan kulit dengan betul kerana kulit kita memerlukan air yang secukupnya. Pilih krim pelembap yang sesuai.


Kulit yang terbiar kering akan membuatkan proses penuaan menjadi semakin cepat dan akhirnya menyebabkan garis halus dan kedutan nampak jelas walaupon us…