Posts

Showing posts from September, 2017

GOUT BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN NI

Image
Hai semua. Harini saya nak kongsikan 1 kisah suami sahabat saya, Puan kerana aresamasalah gout. Tapi sekarang ni, gout dia dah makin berkurang. So apa dia amalkan? Jom kita tengok yang beliau amalkan.
..............................


Suami saya selalu mengadu sakit di bahagian ibu jari kaki dan buku lali sehingga terpaksa mengambil ubat tahan sakit setiap kali sakit. Itulah ubat yang mudah didapati. Paling menyedihkan sakitnya semakin teruk semakin bengkak seolah-olah dicucuk seluruh bahagian kaki. Bayangkan kalau kita yang terpelecok kaki atau sakit tumit setiap kali jalan.
.

Aduh pasti bisa sekali. Sakitnya tiada tertanggung. Itulah yang suami saya rasakan. Setiap kali itulah apabila pergi ke klinik mesti suami request kepada doktor untuk mengambil suntikan. Doktor menyarankan untuk membalut kaki dan menyapukan krim bagi mengurangkan masalah keradangan bengkak yang dialami.
.

Hari berganti hari sakit suami saya semakin kerap menyerang kembali dan suntikan tahan sakit itulah pilihan t…

CARA MELEGAKAN SAKIT GOUT DENGAN CEPAT

Image
Hai semua. Harini saya nak ceritakan sedikit apa yang anda boleh buat untuk melegakan sakit gout.

Ilmu ni saya dapat daripada seorang doktor pakar dan juga beberapa resipi daripada international natural remedies.

Bengkak gout yang teruk selalu bukan je buatkan kaki bengkak, sendi-sendi lain jugak akan ikut bengkak. Dan paling teruk, bila badan mula bertindak balas dan demam. Pada abah saya, bila demam memang akan jadi worse. Muntah, tak boleh bangun, tak boleh makan, BP pon akan naik.

Okey, jom tengok resipinya yer.

1. Jus peria
1 biji peria kecil
1 biji timun kecil
1 biji epal hijau
1/2 biji perahan lemon/limau nipis
Blend kesemuanya. Boleh ditambah ais dan disejukkan untuk diminum seharian.


2. Jus Halia
2 biji epal
1 biji carrot kecil
2 batang seleri
1/4 biji timun
1/4 lemon
1/2 inch halia

3. Air kelapa muda, minum setiap hari.

4. 1 sudu kecil Vivix

Moga bermanfaat. Jika berminat untuk dapatkan vivix, bolrh hubungi saya dengan segera.

Dapatkan hanya dengan RM 765.70 SAHAJA UNTUK 2BOTO…

PANTANG LARANG PESAKIT GOUT

Image
Apa aku makan tadi? Aku tersalah makan ke?Apa pulak pantang larang yang aku langgar ni?
Ni lah antara soalan yang sering diajukan dalam hati pesakit gout bila gout menyerang mereka. Kaki mula panas, bengkak dan tak boleh berjalan.

Ada yang terus demam berhari-hari disebabkan kesakitan gout ni.

Arthritis Gout merupakan satu-satunya penyakit yang disebabkan kandungan asid urik tinggi dalam badan. Mungkin kerana makanan, tekanan darah tinggi, obesiti juga kerana kegagalan buah pinggang.

Keradangan pesakit gout sememangnya akan membuatkan pesakit mula bengkak-bengkak di bahagian sendi terutamanya lutut, pergelangan tangan dan kaki serta jari-jemari.

PANTANG LARANG PESAKIT GOUT

Di bawah ni adalah senarai makanan yang boleh di makan, tidak boleh dimakan, dan yang perlu diambil dalam kuantiti sedikit bagi pesakit gout

Itu tak boleh, ini tak boleh. Rimasss. Makan je lah. Ha, perbuatan makan je la tu anda sendiri yang akan tanggung, dan orang sekeliling akan mula bersimpati jika baru terkena.

AMAL JE 7 BENDA INI KALAU NAK TEBALKAN WALLET

Image
Assalamualaikum semua. Harini suka nadim nak kongsi perkongsian salah seorang gadis jelita yang baru je grad tapi dah mampu beli shop lot JUTAAN RINGGIT DI KL.

Jika rumah pun kita susah nak beli,  perlu belajar sesuatu dengan gadis ini. Zaman ini dah berubah dik. Follo lelaju adik Nur Aliah ni.



Dengan itu Lia akan hadiahkan kepada anda semua 7 amalan yang Lia selalu buat dan InshaaAllah akan mendapat hasil yang sangat baik jika anda betul-betul follow. Jom baca 7 amalan yang Lia nak kongsikan di bawah ini.

1. Setiap pagi bangun sahaja dari tidur, terus buat "Terapi Kesyukuran". Terapi kesyukuran ini bermaksud kita mengucapkan 7 rasa kesyukuran kita kepada Allah swt. Contohnya:

+ Terima kasih Ya Allah aku bersyukur masih lagi bernafas pada pagi ini
+ Aku bersyukur Ya Allah Engkau kurniakanku kesihatan yang baik
+ Alhamdulillah aku masih boleh melihat kedua ibu bapaku dalam keadaan yang sihat
+ Terima kasih  Ya Allah Engkau kurniakan kepadaku team #ChettakiOmey yang sangat heb…