Posts

Showing posts from November, 2018

RESIPI CONGO BAR AZLINA INA (VERSI KURANG MANIS)

Image
Hai semua. Semalam nadim dok godek-godek resepi congo bar baker terkenal Azlina Ina. 
Disebabkan nak versi yang kurang manis, nadim alter sedikit gula daripada resepi beliau. Nyummmyy, siap dan jadi jugak congo bar nadim kali ni. 
Ni khas untuk kanak-kanak dan orang yang concern about sugar intake yer. Nadim tulis bersama versi untuk resepi normal. 
Let's check it out!

RESEPI CONGO BAR AZLINA INA

150g butter
(nadim gunakan buttercup je. Margerine pon boleh)
3 cawan tepung gandum
3 biji telur
1 ¾ cawan gula perang lembut
(nadim guna hanya 1 cawan gula sahaja, manisnya sangat light)
1 sudu kecil serbuk penaik (rata jangan membukit)
1 sudu kecil esen vanilla
Coklat chip
(lagi banyak lagi sedap, Nadim tambahkan lagi coklat bar cadbury dipatahkan kecil-kecil)
Kacang yang dihiris (nadim tak letak pon dan gantikan dengan coklat rice yang colorful)

Cara-cara buat:


1. Whiskan gula perang bersama butter dan esen vanilla. Butter tak perlu cairkan. Hanya lembutkan sahaja kalau sebelum ni let…

POTENSI BISNES SHAKLEE - jom ikuti kisah ni

Anda berminat untuk buat bisnes shaklee? Tapi dah buat bisnes lain sebelum ni?
Jom ikuti cerita salah seorang leader di bawah pimpinan Master Zura Betty. 
........... Salam sayang semua champions! Hari ni saya nak share tentang salah seorang leader saya iaitu Nik Hazifah.  Beliau adalah sahabat alam maya saya. Permulaan perkenalan kami ialah ketika saya sebagai customer beliau. 
Masa tu nik ada 3 anak tak salah saya.  Kemudian bila saya buat bisness shaklee nik merupakan kawan yg sejenis tanya 10 kali beli nya tidak!! 😂😂 
Nasib baiklah saya ni jenis layan je. Kemudian akhirnya beli juga shaklee untuk kurus dan rasa kesan. 
kemudian masa repeat order bulan berikutnya masa promosi OMEGA GUARD beliau akhirnya terbuka hati untuk borong set promosi masa tu Set Omega Guard dan tambahan beberapa produk melayakkan jadi ahli. 
Berkat kesabaran saya melayan peel dia akhirnya dia join dan jadi antara leader yg konsisten di bawah team saya. 
Akhirnya beliau beralih tinggalkan bisness lama bera…

NAK BAGI VIVIX UNTUK ORANG KENCING MANIS? BACA NI

Image
Ramai orang dah kenal vivix kan? Dan vivix memang famous untuk orang yang ada kencing manis. 
Nadim kongsikan testimoni daripada salah seorang kawan nadim yang berikan vivix untuk bapa mertuanya. 
Kisahnya,bapa mertua ni ada penyakit kencing manis. Tahap gula yg tinggi. Tapi tak pernah nak berpantang makan dan.sebagainya.
Nak dijadikan cerita,satu haritu dia buat kerja2 dekat luar rumah. Kaki terpijak paku berkarat. Kaki jadi luka dan tak baik2. Bernanah dan berdarah berterusan keluar. Jadi nak solat pun susah. Kesian dengan keadaan kaki dia yg tak baik2 tu...dan takut kena potong. 
Akhirnya akk perkenalkan vivix pada abah.mula2 memang susah nak ambik. Rasa macam tak percaya. Semasa ada promo vivix,dia beli dan join member. 
Bila 1-2 botol minum,dia rasa badan ada panas2 dan gatal2 tapi tetap teruskan. Bila dah ambik sehingga 5 botol..doktor sahkan abah dah tak perlu insulin. 
Kaki pun bertambah baik dan luka semakin kering dan tak bernanah lagi. Bila abah teruskan pengambilan vivix …