Posts

Showing posts from 2016

KEMOTERAPI KANSER PAYUDARA - Bagaimana mengembalikan simptom pening, loya dan keguguran rambut?

Pesakit kanser biasanya akan terbuka dengan banyak cara rawatan dan pemulihan. Kebiasaanya pesakit:

1) Ada yang terus melakukan rawatan doktor, tanpa pengambilan suplemen tambahan

2) Ada yang ambil rawatan doktor, pada masa yang sama mengambil suplemen dengan pengetahuan doktor yang merawat

3) Ada yang cuba-cuba melakukan rawatan alternatif sendiri, contohnya homeopati dan rawatan herba Melayu

Bagi kami di Shaklee pula, kami rekemen pilihan kedua, iaitu mengikuti rawatan doktor dan pada masa yang sama mengambil suplemen Shaklee dengan pengetahuan doktor yang merawat.

Bagi wanita, payudara ni adalah aset yang sangat penting. Tetapi, tahu tak yang setiap 1 orang dalam 20 wanita di Malaysia mempunyai risiko mendapatkan kanser payudara.

Angka ini pula semakin meningkat dengan pertambahan tahun. Gerun je Nadim tengok statistik masa join program Breast Health Awareness oleh Dr. Normayah ( Breast Surgeon Sunway Medical Centre )

Yang lagi menakutkan mengikut kajian, hampir 50% pesakit kanser…

VIVIX untuk DARAH TINGGI

Assalamualaikum semua

Harini nadim nak cerita pasal vivix . Vivix ni salah satu cecair campuran botanic yang sangat sesuai untuk membantu menurunkan tekanan darah tinggi tanpa menggunakan ubat-ubatan hospital.

Tapi of course la, tak boleh stop makan ubat hospital terus. Makan vivix beserta ubatan terlebih dahulu. Then nanti lepas doktor pantau, dan dah dibenarkan off ubat, baru la off ubat.

********************

Vivix ialah campuran bahan botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia juga dipanggil sirap Shaklee yang berfungsi untuk melambatkan penuaan.

Vivix ini mengandungi campuran botani seperti Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan Polifenol. Polifenol ini ialalah bahan kimia semulajadi yang menghalang penuaan ataupun anti-penuaan.

Anggur Muscadine pula ialah satu-satunya anggur yang mempunyai lebih dari satu kromosom yang sangat jarang ditemui. Dengan kelebihan itulah, ia mempunyai banyak faedah dan khas…

Keperluan protein kepada badan manusia

Keperluan PROTEIN yang SERING KITA ABAIKAN

Assalamualaikum semua. Harini nadim nak kongsi sikit pasal protein intake kita seharian.

Ramai yang ingat makan ayam, makan ikan dah cukup protein untuk badan. Ada jugak yang tak kisah pon pasal nutrisi seharian.

Nadim pon sama jugak. Janji dah makan ayam dan makan ikan, kira okey la kan. Orang yang di negara pelarian pon tak dapat makan macam kita.

Ya Allah, sentap kot Nadim baca artikel apa dah last week.

Dia kata, kita ni ada pilihan yang lebih baik. Kita dianugerahkan dengan negeri yang aman, sumber makanan yang banyak, and ada banyak pilihan untuk hidup lebih sihat.

Kenapa kita nak compare dengan mereka yang di negara pelarian? Nampak sangat kita masih lagi tak bersyukur dengan hidup kita. Bersyukur bukan bermaksud mereka tak dapat, kita pon takyah la dapat. Tidak! Orang yang bersyukur ni sentiasa nak lebih dan lebih. Lebih sihat lebih kaya lebih aman.

Protein ni banyak sangat kegunaan dalan badan kita..antaranya pada kulit, sel badan, o…

Khasiat pucuk paku

Salam Sihat, Ceria & Ohsem  Geng ;)

Nak tanya geng suka makan sayur apa?

Macam saya ni dalam banyak-banyak sayur,saya paling suka sangat makan sayur pucuk paku masak lomak. Pergh memang sedap giler kan geng. Bagi kat saya semangkuk pun saya boleh setelkan sorang.

Makan makan jugak, tahu tak apa khasiat dalam pucuk paku ni?

Ok saya share sikit khasiatnya.

Dalam pucuk paku ni ada sebilangan kecil vitamin B seperti thiamin (B1), riboflavin (B2) dan niasin (B3) sama macam vitamin b complex   yang hospital bagi.

Vitamin B ni memang penting terutama B1 untuk :

✌ melancarkan metabolisme
✌ melancarkan peredaran darah
✌ mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
✌ mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
✌ memulihkan gangguan saraf



Tapi sebenarnya tak cukup kalau makan pucuk paku je sebab kandungan vitamin b dia x lengkap macam Vitamin B Complex Shaklee yang saya makan ni hanya sebiji sehari je.

B Complex Shaklee mengandungi vitamin b yang lengkap iaitu Vitamin B1, B2, B3, B6, B12, F…

MEMBUTA DI HUJUNG MINGGU ITU KERJA BIASA

Image
Morning! 🌸

Masih membuta lagi ke pagi ni?

Alhamdulillah. Kak Nadim dah minum ESP pagi ni. Lepas subuh tadi sempat baca Yaasin sat. Then continue settlekan kerja. Tak tido dahhhh.

Jom kita baca cerita kak Fara dengan weekendnya.
Dulu, masa baru lepas grad dulu, masih belum start kje, boipren pun takde, lps solat subuh n time2 ujan camni mesti tarik selimut balik n syok buat taik mata balik. Ish ish ish.. tak senonoh betul. Susah rezeki nak masuk.🙈🙈🙈 Sekarang, Alhamdulillah pagi2 lagi dah 'bertani.'  Tapi masa muda2 tu yelah, nak buat apa lagi..tgh2 musim tengkujuh gini, makan tido aje kejanya hihihu.  Naseb baekla parents sudi nak tanggung lagi. Kalau tak....  Saya tak start terus carik kerja atas pilihan sendiri. Letih belajar kononnya. Haha poyo. 😜Takdelaa..sebenarnya masa tu saja nak rasa dok rumah lama sikit.  Selama 14 tahun sebelum itu, paling lama saya pernah duduk kat rmh parents pun 1-2 bln je. Hihu. So, alang2 balik Mesia bulan 9, sy decide thn depan bulan 1 jela…

| 10 CARA BAGAIMANA SHAKLEE MEMBANTU MENGATASI PENGANGGURAN LEPASAN IJAZAH |

Kalau ikotkan kajian MEF, hampir 200,000 siswazah menganggur di Malaysia. Angka ni tak termasuk tau kalangan yang baru habis Diploma, Sijil mahupun lepasan SPM. Pastu dijangkakan tahun 2016, lebih ramai lagi pekerja akan dibuang dan diberhentikan majikan masing-masing

Iskk..iskkk..ramainya kan..mungkinkah termasuk ahkak ni..haha

Tapi adik-adik kena ingat, bekerja bukanlah satu-satunya cara kita mendapatkan pendapatan. Ada banyak cara lain yang boleh kita buat untuk dapatkan sumber pendapatan termasuklah berbisnes. Contohnya korang kenal tak Nurul Diana @ Dian Pixy, adik salah seorang binesswoman yang berjaya di usia awal 20an.

Ni ahkak nak habaq...

Dengan bisnes shaklee, korang bukan sahaja boleh buat duit lepas habis belajar, masa belajar pon dah boleh mula berbisnes sebabnya:

1. Modal yang sangat minimum - dengan hanya RM 69 korang dah boleh menjadi ahli dan start meniaga.

2. Perniagaan berkonsepkan dropship. Haaa..yang ni mesti ramai yang tak tahukan. Dropship adalah satu sistem d…

TIPS MAHA 2016

Image
Pakai flat shoes/sport shoes/sandal. No high heels please. Kesian tgk adik2 yg pakai kasut tinggi

. Bawa payung

. Kalau bawa anak kecik bawa carrier@stroller

. Kene ready mental n fizikal utk bjalan skit.

. Macam xsesuai nak bawa mak ayah yg dah tua btongkat bjalan di Maha. Sian tgk. Tp kalau ada kerusi roda ok.

. Makanan dan air byk dijual. Xpayah bawa bekal.

. Bawa baby wipes kot2 emergency anak2 poo n ade toilet air perlahan

. Bagi muslimah, Bawa telekung sndiri senang. Telekung sgt limited dan org ramai.

. Make sure hari yg plan utk ke Maha xde plan lain2 lps tu. Biar sehari suntuk di sana so xde la rushing2. Boleh jln..n rehat kt mana2. Jln lagi n mkn pula..solat n baru balik.

. Kalau rasa nak shopping byk, nk beli pokok ka..etc..bawa troli siap2. Troli or bakul pasar pun ok

. Jgn segan makan tester. Alang2 kt maha..rasa je tester yg usahawan bg.

. Parking for visitor RM5. bayar di pintu nk keluar nnt

. Kalau nak beli makanan2 dulu.. boleh park dgn masuk dari pintu yg dkt hosp s…

Pengasas Shaklee Corporation

Image
Gahnya Shaklee sekarang kerana satu nama.
DR FORREST C SHAKLEE 


Dr forrest C. Shaklee. Forrest dilahirkan tidak menangis seperti bayi lain, tubuhnya pucat dan biru. Baby Forrest disahkan menghidap penyakit TB, dan doktor yg merawatnya menjangka dia hanya boleh hidup sehingga 8 tahun saja.
Akhirnya bapanya membawa mereka anak beranak berpindah dari kawasan perlombongan ke kawasan perkampungan di Iowa. Kat situ mereka lebih close to nature. Udara segar dan makanan yg fresh.
Daripada ramalan hidup sampai 8 tahun je, Forrest menjalani zaman kanak2 dan remaja yang happy. Beliau mendalami ilmu chiropractic dan membuka sebuah pusat rawatan terbabit.
Berinspirasikan kisah hidupnya sendiri, Forrest rajin mengkaji kehebatan alam semulajadi ciptaan Tuhan. Beliau mendapati kebanyakan masalah kesihatan berpunca dari masalah kurang nutrisi dan terlebih makan.
Pada usia 21 tahun, beliau mencipta satu produk nutrisi berasaskan tumbuh-tumbuhan.
Itulah kisah Dr Forrest Shaklee. Yang dilahirkan seolah2…

SHAKLEE CHANGE MY LIFE

Saya dulu nak jadi doktor, atau apa-apa bab kesihatan.

Masa berlalu m, terjebak dengan engineering tapi masih otak medik and kesihatan.

Termakan Shaklee dan terus terjebak dengan Shaklee😀

Dulu, tak pandai pon berniaga. Infact memang tak pernah fikir pon bisnes2 ni.

Dalam Shaklee saya diajar banyak benda.

Nak rezeki banyak, kene banyak menjaga hubungan.

Jaga hubungan dengan Allah setiap masa,
Jaga hubungan dengan parents,
Jaga hubungan dengan pasangan,
Jaga hubungan dengan cikgu

Nak suruh orang tahu kebaikan shaklee, nak tambah manfaat kepada lebih ramai orang, nak orang lain berjaya dengan shaklee,

Saya kene lebih banyak sharing. Minimum posting FB sehari 6x.

Semua orang saya shaklee kan. Sebab saya tahu dan saya nk orang lain tahu, SHAKLEE NI BAGUS.

Dan kini, 1 family saya Shaklee. Hahahha.

Jana income dan sihat selalu dengan shaklee.

Shaklee: creating healthier live

Your health and beauty consultant,
Nadimah Muhammad| 014-9408215

#shakleemeru #immunebooster #setkanak2 #nutriferon…

BISNES DENGAN MENTOR YANG BERJAYA

Jiran sebelah selalu cakap dengan kita kuat2. Kita pon lama2 akan ikut cakap kuat

Jiran kita orang yang rajin bagi makanan kat kita, kita pon akan rajin masak bg dia.

Nak buat bisnes dengan penuh semangat dan agresif?

Mestilah cari group dan bisnes yang marketingnya dan mentornya agresif. Agresif bagi ilmu, agresif buat sale, agresif convert customer pada ahli, agresif nak ahli dapat 3-4angka.

Baru lah kita pon akan turut agresif segala2.

Jadi nak bisnes , pilih mentor betul-betul.

Jangan pilih yang lemah semangat.
Jangan pilih yang slow motion.

Takut kita pun terikut sekali slow slow pastu missing in action.

Fight untuk November!

Nak berbisnes dengan team Nadim?
Saya mencari 5 orang mentee yang serius untuk 4 angka bulan ni.

Whatsapp Nadim di 014-9408215.


KALSIUM TERMENDAP DALAM SALUR DARAH

Image
Dalam salur darah kita, selain kolesterol, yg boleh melekat di dinding salur darah ni ada byk lg benda termasuk kalsium.

Bila kalsium termendap, ia dinamakan calcification. Kesan calcification ni, ia mengeraskan bahagian yg dia termendap tu. Banyak tempat ia boleh termendap selain salur darah sepeerti otak, breast, sendi & buah pinggang. Itu yg jadi batu karang.

Adakah benda ni terjadi sebab kalsium berlebihan? TIDAK.

Mengikut kajian dr Universiti Harvard, pengambilan kalsium takde kaitan dgn batu karang & apa2 saja penyakit dr calcification ni. Makan kalsium ke tak makan ke, sama je risikonya.

Punca utama yg dikenalpasti adalah kecederaan dalaman, jangkitan, genetik, masalah auto-imune, & pernah jalani pembedahan.

Jadi jgn takut nak makan kalsium takut kena batu karang..tak ada.

Adakah ia boleh dirawat?

Menurut  International Journal of Molecular Sciences, mereka ada buat test utk mengkaji penyebab calcification... Kalsium bukan penyebab. Tapi....

- pengawet makanan
- ma…

KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE?

Ramai sangat tanya saya kenapa saya pilih untuk stay dengan Shaklee, kenapa saya makan shaklee, kenapa jual shaklee?

 shaklee shaklee shaklee😀

Salah satunya adalah kerana LANDMARK STUDY!

Woahh. HEBAT!

Yang buat pon hebat. Dr Gladys Block from 2nd Best Medicine University in the world, univ of Berkeley!

Wei, syarikat lain mana bagi orang lain buat research pasal produk2 dia and publish kat jurnal yang semua netizen boleh baca!

Kalau hasil kajian tu FAILED, camno??

LINGKUP COMPANY!

Dan, Dr Gladys ni pilih mereka yang dah consume pelbagai vitamin Shaklee lebih 20 tahun supaya data daripada mereka ni DEPENDEN. VALID! Judgement yang sangat betul.

EFFECT JANGKA MASA PANJANG YANG KITA NAK TAHU!

Ambil Bcomplex n Vitalea iron untuk gantikan PAINKILLER  kalau migrain amd darah rendah 2-4biji sehari akan ada EFFECT BURDEN PADA GINJAL TAK dalam masa panjang?

Ini yang kita nak tahu.
Dan hasilnya??

Yeahhh. Pengguna Shaklee menunjukkan bukti mereka lebih sihat daripada orang lain yang tak ambik su…

GET BETTER CLEAN HOME

Menukarkan sabun basuh baju dan sabun cuci2 rumah kepada GET CLEAN set satu pilihan yang awesome!

Roger Barnett dulu sebelum dia beli Shaklee, dia tukarkan semua sabun2 kat rumah dia kepada set GET CLEAN.

Sebab hanya kerana anaknya ASTHMA.

Dan dia find out, ASTHMA anaknya semakin baik dan hilang.

Dia sedar bahawa GET CLEAN telah meningkatkan sistem imunisasi keseluruhan keluarganya kepada imunisasi yang lebih baik.

Okey Nadim. Habis sabun basuh baju yang ada ni kita beli GET CLEAN LAUNDRY and SOFTENER Shaklee!

Pencuci serbaguna pinggan gelas botol kuali toilet lantai segala memang kita dah guna sejak 3 tahun lepas lagi. Baru 2 botol secara konsisten😀

Kepada ibu-ibu, ayah-ayah yang nak tahap imunisasi seluruh rumah lebih baik, jom bertukar kepada GET CLEAN SET!

Basic H pencuci serbaguna
(termasuk cuci sayur)              RM 46
Pencuci pinggan
(Saya prefer basic H je)           RM 28
Pencuci pakaian                       RM 80
Softener                                     RM 40

Untuk da…

PERBEZAAN VITAMIN SEMULAJADI, ORGANIK & SINTETIK

Assalamualaikum warahmatullah.

Salam hujung minggu semua.
Harini saya nak kongsikan perbezaan vitamin sintetik, vitamin organik dan vitamin semula jadi.

Ha, nampak..

Ada 3 jenis vitamin semuanya.

Sebab tu kalau kita g farmasi macam Watson, guardian kita akan nampak banyaknya jenama vitamin ni.

Padahal nama dia VITAMIN B je pon contohnya.

Daripada awal kehamilan pertama, saya memang pilih Shaklee sebagai pelengkap vitamin-vitamin penting yang diperlukan oleh saya dan baby.

Satu sebab saya tahu Shaklee punya vitamin SEMULAJADI.

Dua, sebab kalau saya makan vitamin Shaklee, apa yang saya beli saya dapat balik CASH REWARD😀. Walaupon vitamin klinik bagi FREE😆

Orang bagi FREE dengan kita dapat hadiah hasil usaha kita, mana kita lebih hargai?

Mestilah HADIAH kan😍

Okey, back to jenis2 vitamin.

PERBEZAAN VITAMIN
1) SEMULAJADI

Proses menghasilkan vitamin semulajadi ni rumit. Tak boleh melalui apa2 jenis pemanasan menggunakan suhu yang terlampau tinggi untuk mengelakkan struktur2 vitamin berub…

LOSYEN BABY BEBAS PARABEN

Rata-rata orang fikir barang SHAKLEE MAHAL!

Betul tak?

HERBAL BLEND CREAM TERMURAH PASARAN BEBAS PARABEN

Hahahhaha. Saya dulu tak kenal shaklee langsung sampai la saya tengok kak Farhana Md Shah hari2 promote shaklee.

Saya tanya dia, set resdung berapa? Dia bagi saya harga retail. Terus saya tanya harga ahli berapa?

Then sign up shaklee sebab nak harga lagi murah and memang vitamin C and Bcomplex saya beli lebih murah daripada pasaran.

Ini adalah cream herbal blend. Item PALING MURAH DALAM SHAKLEE.

Tapi SANGAT BANYAK MANFAATNYA terutama pada Zayyad Zikri.

And mama culik jugak sapu kat tangan and kaki untuk lembutkan kulit😄

Dapatkan Herbal Blend hanya DENGAN RM 27.50 sahaja.

Sangat bagus untuk kulit bayi, menghilangkan merah2 di celah peha akibat pemakaian pampers and kene gigit nyamuk.

Saya guna untuk kembung perut and turunkan temperature bila dia demam juga😀

Dapatkan 1 untuk setiap keluarga😀

Jom pm!

Nadimah Muhammad
014-9408215

Masalah eczema pada baby

HAPUSKAN ECZEMA

Kesian anak kecik yang ada masalah kulit

Kulit gatal
Kulit ruam
Kulit menggelupas
Kulit bernanah

Sedih wei. Kita, kalau luka kene air biasa pon pedih berdecitt. Rasa nak nangis

Inikan pulak anak kecik.

Macam2 mak2 ayah2 ni cuba untuk kurangkan masalah kulit ni.

Namun jalan buntu penuh semak ditemui.

Anak makin teruk. Gatal mama, sakit papa, pedih mama. Nangis dalam bahasa mereka.

Apa kata kali ni tuan-tuan, puan-puan cuba guna Herbal Blend Cream ni.

Kandungannya banyak mengandungi herba-herba mujarab untuk kulit, bertindak mematikan kuman, melembapkan kulit kering dan menhapuskan kulat disekitar kulit.

Tanpa bahan kimia bahaya dan paraben.

Hubungi saya segera untuk hentikan tangisan anak2 syurga anda.

Nadimah Muhammad
014-9408215


owh bapak mertuaku!

Hahaha. Tajuk!

Saya bagi ayah mertua saya makan vivix!

Ayah saya pon saya bagi jugak😄

Sebabnya testimoni ni lah. Baik untuk jantung dan ntuk orang ada kencing manis.

Ayah mertua ada kencing manis. Ayah sendiri ada masalah jantung and tulang belakang.

Semoga mereka sentiasa sihat dan cergas diusia tua untuk menambahkan amalan😊

Bagi korang yang nak hadiahkan VIVIX untuk ayah-ayah tercinta,

Jom order dengan Nadim😄
014-9408215

Cara tambahkan susu badan supaya anak tidak minum susu formula

Image
Untuk menjayakan perjalanan penyusuan si manja anda sehingga dua tahun atau sekurang-kurangnya 6 bln, banyak faktor yang mesti diambil perhatian. Ramai ibu sentiasa cepat mengalah untuk menyusukan anak hatta hingga 6 bulan sekalipon bila susu mula berkurang atau anak menangis-nangis tidak cukup susu.

Tahukan anda bahawa..tiada isitilah susu tiada atau susu kurang tetapi kita yang kurang tentang ilmu penyusuan.

Menyusu bayi Nampak mudah. Nampak je ibu-ibu susukan anak, senangnyaaaaa.


Si ibu perlulah kuat semangat dan mempunyai keazaman yang tinggi. Janan peduli dengan acik yang suka mengata yer.


Lengkapkan ilmu tentang penyusuan. Disini saya kongsikan tips bagaimana cara untuk menambah susu badan.


Pemakanan penggalak susu (milk booster)

Antara cara untuk menambah susu badan adalah melalui pemakanan. Terdapat pelbagai makanan/tumbuhan yang dikelaskan sebagai penggalak susu/milk booster. Antaranya ialah:
Lobak putih
A

- Sesuai dimasak sup bersama daun kucai dan ikan bilis. Boleh juga dikikis da…