Posts

Showing posts from June, 2017

7 TIPS BERJIMAT BAGI IBU BAPA BARU YANG BEKERJA

Image
Due date mom and dad to be dah makin dekat. Memang confirm super excited nak terima baby baru. Lagi lagi first baby. Semua nak beli. Itu nak, ini nak. Tapi semua tu perlu ke?


Ni Nadim cuma nak share pengalaman yang tak seberapa ni. Yelah. Anak baru sorang kan.

*WARNING!!! Tips ni hanya sesuai untuk yang nak berjimat sahaja*

1. Belajar tentang breastfeeding.

Breastfeeding (BF) adalah tips pertama untuk jimat. Susu formula bayi mahal taw! Belum masuk bab kesesuaian dan bertukar tukar susu lagi.

BF adalah satu benda yang ramai ibu-bapa fikir ia sangat mudah. Baby lahir je boleh terus susukan anak. Dulu betul. Tapi sekarang tidak. Ramai ibu muda bekerja gagal susukan anak mereka dengan susu sendiri.

BF perlu dipelajari seawal kehamilan lagi. Walaupun natural, sila lah ambil masa untuk belajar teknik2 dia. Dapatkan ilmu yg betul dari lactation dan bahan bacaan sebagai rujukan. Bina network dgn ibu2 menyusu juga. Insya-Allah memulakan penyusuan lebih tenteram bila kita ada ilmu & kawan2…

BERAT NAIK 10KG DI USIA 24 MINGGU HAMIL

Image
Bila disahkan mengandung, ramai wanita alami alahan yang teruk. Tapi ada ramai jugak wanita yang takde sebarang alahan dan boleh makan apa sahaja.



Dalam masa singkat, berat badan akan naik mendadak. 10kg dalam hanya 2-3 bulan sahaja!

Jom ikuti perkongsian daripada pakar perunding maternal, Dr Imelda

..........................................................................
Hari ini seorang doktor yang hamil datang ke klinik saya. Dia bimbang sebab baru saja minggu ke 24 kehamilan dan berat badannya sudah pun bertambah 10kg. Sebelum hamil, BMI nya 27.

Saya juga sudah terima banyak permintaan menjawab soalan ibu hamil yang berpuasa, yang bimbang, sebab berat badan mereka tidak bertambah dan ada yang turun pula sejak mereka berpuasa.

Apakah kenaikan berat badan yang sihat semasa hamil? Apakah akibatnya kenaikan berat badan yang berlebihan? Apakah akibatnya jika berat badan turun semasa hamil?
-------------------------------------------------

Ada had-had yang ditentukan, bergantung kepada…

5 RAHSIA KENAPA SHAKLEE PILIHAN TERBAIK KAMI

Image
Kenapa Pengguna Shaklee Setia Sampai 40 Tahun?


Shaklee shaklee shaklee. Dah macam jampi dah. Semua orang dah labelkan Shaklee bila tengok muka ni. Macam-macam orang cakap. Hang ni tak habis-habis Shaklee, ha tu nak cakap pasal shaklee la tu, tu nak kempen shaklee la tu.

Kan kan?

Nak tahu apa yang kami sebagai pengedar shaklee fikir bila di label begitu?



Bagus lah, branding kami berjaya. Kalau ada masalah kurang nutrisi, cari lah kami yer. InsyaAllah kami bantu sebaiknya😊

Teruskan membaca dengan hati yang terbuka.

Kalau hati tertutup, sila lah jangan baca. Nanti semak je otak, buat pening2. Layan cerita Hero Seorang Cinderella lagi bagus.

Secara puratanya, pengguna Shaklee menggunakan vitamin vitamin Shaklee sehingga 18 tahun.
Ni Puan khadijah, merupakan ibu yang menggunakan Shaklee selama lebih 19 tahun. Berkenalan hanya dengan Set menyusu sahaja.cantikkan?

Tu secara puratanya. Tapi kalau mengikut secara personal, ada yang menggunakan vitamin Shaklee sejak 3 generasi secara berterusa…