BERPANTANG? HANYA AMALAN ORANG KAYA

BERPANTANG AMALAN TRADISI YANG TAK PERLU?

Pada nadim, ye mungkin kalau kekurangan bajet, and anak ramai takdenya lah nak pantang sampai tak perlu masak, tak perlu buat apa2 masa waktu pantang. Mungkin masa seminggu pertama ye lah kot. Husband take incaj.

Tapi lama2, memang wife akan buat kerja gak. Takkan mungkin dia berehat lama-lama. Semak mata tengok rumah bersepah, anak nak tu nak ni, and hudband pon takkan la nak cuti 40 hari. Hihi  Tu bab buat kerja.

Tapi bab makan, sesungguhnya NO COMPROMISE.

Anak ramai ke anak sikit ke, PANTANG MAKAN ADALAH WAJIB. SUPAYA BADAN BLEY GUNA LAMA. Lagi satu bengkung.

Meh kita tengok pengalaman orang:

situasi 1:
Aku dulu pun makan senyap-senyap bubur pulut hitam dalam peti sejuk sesudu dua,lepas tu ya Rabbi bisa satu badan..sampai anak dh besar pun badan masih lagi rasa sakit

Situasi 2:
Saya pernah curi-curi minum air sejuk dalam peti. Panas sangat, tak tahan dahaga. Malam terus menggigil demam. Kejung satu badan. Sampai sekarang anak dah besar, bila minum ais je badan cepat menggigil walaupon musim panas

Situasi 3:
Baby dah 3 bulan, cuba makan laksa. Sebab mertua dah sediakan. Takkan tak nak makan kan? Kita pon makan la. Sikit jer. Esoknya demam seminggu. Nak angkat anak pon tak larat. Orang kata laksa angin. Tapi tak semua orang rasa. Badan kita yang rasa. Makanya, hu hu hu la.

Situasi 4:
Akak ni anak dah 4 orang. Semuanya tengah melasak. Memang takla nak pantang betul-betul. Mandi pon air sejuk biasa je.. Semua pil pantang takde. Pakai bengkung letak minyak panas. Tapi memang rasa sangat badan takde tenaga banding pantang-pantang yang anak pertama kedua ketiga. Yang ni paling lembik.

Ha, cukupla 4 situasi dulu kan. Rasa-rasa korang nak berpantang macam mana? Pantang macam anak pertama betul-betul pantang ketat atau mana sekadar yang boleh atau, alahhhhhh. Adat tradisi melayu je ni. Orang puteh takde pon pantang-pantang. Harini bersalin esok terus macam biasa je. Pakai jeans, makan pizza?

Ni nadim nak share, 1 set suplement khusus untuk ibu berpantang sendiri yang memang nak badan bertenaga, cergas dan cepat sihat.

SET BERPANTANG EXPRESS

1. VIVIX SHAKLEE

Ramai dah sedia maklum, vivix ni sangat bagus untuk luka bersalin cepat sembuh. Tak kira la bersalin normal atau czer. Yang penting sangat elok untuk cepat luka sembuh, elakkan jangkitan bakteria apatah lagi nanah!

Vivix jugak bagus untuk melancarkan darah nifas supaya tak berketul-ketul dan tertinggal dalam rahim. Ramai orang kene rengat masa bersalin. Sebabnya, darah nifas berketul and susah nak keluar. InsyaAllah dengan ambik vivix, masalah rengat takkan muncul lagi

Badan memang akan bertenaga bila ambik vivix! Tak rasa pon letih-letih atau sakit badan ye


2. Ostematriks

Ni adalah pil khusus untuk atasi masalah SEMBELIT yang menghantui setiap ibu berpantang normal. Dahlah berjahit, nak membuangnya mak oiii. SAKITTTTTT. BERJAM DALAM TOILET nak keluarkan seketul.

Pengalaman nadim sendiri, bila ambik ostematriks ni, dengan natural je najis keluar. Tak perlu push bagai nak rak. Paling penting, memang takkan rasa sakit macam nak bersalin lagi lagi dan lagi je. Luka bersalin takkan koyak dan kene jahit lagi sekali hidup-hidup!.


Bulan ni nadim ada offer hebat pada semua ibu berpantang yer. Dapatkan 2 botol Vivix dan ostematriks dengan HARGA MEMBERSHIP, POSTAGE FREE BESERTA CASH REBATE!! PASTINYA HARGA SANGAT
 JIMAT!

Hubungi Nadim untuk consultation dan pertanyaan produk

Fb: Nadimah Muhammad
Whatsapp/call: 014-9408215
Cod: Jalan kebun, Shah Alam, Meru
Postage setiap hari ke seluruh Malaysia

Comments

Popular posts from this blog

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN