BEBAS KANSER SERVIX TAHAP 1, PESAKIT INI KONGSI CERITANYA

Alhamdulillah, Akhirnya Along Bebas Dari Kanser Servix ikhtiar dengan VIVIX cara yang betul.
------------------------------------------------------------------

Alhamdulillah,  Terima kasih pada semua yang mendoakan kesihatan Along.

6 bulan Along memendam rasa yang tak mungkin sapa pun boleh faham,

Sejak 1st day Along dapat result sahkan Along positive kanser servix,

Bermacam tanggapan dan andaian berlegar dalam otak ni,

Macam mana cukup ke amalan aku,
Macam mana anak-anak aku,
Macam mana suami aku,
Macam mana hutang-hutang aku,

Semua menyesakkan otak dan dada,
Semua orang keep bagi semangat,
Fikir positive,

Pak Long hampa rilex ja,
" Untung la sayang Allah dah bagi tanda supaya sayang boleh sentiasa bersedia dari sekarang,  tak de mati terkejut tanpa sebab" ayat motivasi sungguhkan dia bagi πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘

Tapi apa pun Along percaya ada hikmah atas apa yang terjadi.

Setelah 6 bulan, semalam Along kena menghadap doctor pakar  O&G di klinik pakar Hospital Shah Alam untuk procedure " Calposcopy" untuk kali ke 2.

Calposcopy ni adalah prosedur untuk tengok keadaan servix, tisu vagina dan vulva dalam keadaan dia dibesarkan. Biar nampak sebijik-bijik lah kalau ada benda-benda yang tidak diingini macam sel kanser. 

Memang ngeri la Along sampai je klinik terus masuk tandas melebur. 

Peel Along turun dari mak kalau ada masalah atau susah hati memang perut automatik memulas. 

Nurse bagi 2 biji ubat tahan sakit,
terus kena masuk bilik procedure,

Allah,  rasa macam nak beranak tengok la segala equipment dalam ni

Nak nagis je rasa sebab takut sangat,
kena salin pakai pakaian disediakan,
baring atas katil yang khas

Procedure Calposcopy adalah procedure dimana rahim kita dibuka dengan mulut itik dari besi dan dimasukkan camera untuk bahagian yang dijangkiti virus,  bila dah jumpa akan disembur sejenis cecair berwarna untuk yang mana cecair ini akan bertindak balas dengan kawasan jangkitan,  doctor akan ambik sedikit. sample kawasan tersebut dan diambil dengan cara ketip macam ketip kuku tu πŸ˜… sakit la cuba hampa ketip isi hampa sakit dak?

Semalam 3 orang doctor hadir masa procedure Along semalam,

Semua doctor terkejut dan asyik tersenyum je,
"Puan rahim puan cantik, tiada infection dah Alhamdulillah"

Ya Allah,  nak nagis Along dengar komen-komen doctor semalam,
Hasil doa dari semua Along disahkan BEBAS DARI KANSER SERVIX

Doctor asyik tanya Puan macam mana puan boleh dapat detect kanser servix diperingkat awal ye,  sebab kanser servix ni kanser diam,  means dan stage akhir baru dapat detect biasanya sebab kanser ni tak sakit.

" Saya sakit doctor,  hampir tak dapat nak berjalan,  rahim saya membengkak sebelah sebab tu saya datang jugak cek pada pakar dan alhamdulillah dapat detect awal."😊

Alhamdulillah berkat usaha dan istiqomah amalkan vivix, vitamin c dan alfafa mengikut cara yang betul diajar dalam Team SuperStarz akhirnya dapat hasil yang positive semalam.

Jangkitan Virus yang menyebabkan KANSER SERVIX Along hilang dan bonusnya Rahim Along sihat sangat. ini bukan Along cakap tau, Doctor Pakar sendiri yang komen.

Seronok Doctor-Doctor semalam seolah Along ni saudara mereka yang mendapat perkhabaran baik,

Begitula komited mereka dalam menjalankan tugas mereka, 
Mereka berkongsi rasa suka dan duka dengan pesakit, 

Mereka begitu menjaga intonasi  suara dan ekpresi wajah dan lenggok badan mereka.

Ya Allah,  Along berjanji akan bantu lebih ramai wanita yang mempunyai masalah rahim diluar sana,

Along taknak hampa semua lalui apa yang Along dah lalui,

Along taknak hampa terpaksa berbaring atas katil ini dan melalui procedure yang telah Along lalui ini,

Along taknak hampa tertekan dengan perasaan yang Along tanggung selama 6 bulan lepas,

Along taknak hampa dengar suara anak-anak bertanya "Mama,  sakit mama ni boleh bagi mama mati ke,  habis nanti kami nak duduk dengan sapa? kami nak peluk sapa?  kami dah boleh masak sendiri tapi tak sedap macam mama masak"

Hampa boleh bayang tak apa perasaan anak-anak masa tu? 😭😭😭

Ni Along tak sampaikan lagi berita gembira ni pada anak-anak kami,
Insyaallah Jumaat ni buat majlis kesyukuran kecil sambut birthday anak yang 6 tahun sekali nanti boleh sampaikan pada mereka😘😘

Marilah Kita sama-sama menjaga diri kita untuk diri kita dan keluarga tercinta.

Jangan ambik enteng kesihatan diri ye,
Jangan Tunggu sakit baru nak chekup,
Jadikan Pam Smear sebagai rutin checkup every year ye.

Mohon doa dari semua semoga Along terus sihat dan istiqomah menyebarkan kebaikkan Shaklee kepada semua wanita diluar sana.

.............
Credit to Along

Dapatkan pemeriksaan kesihatan segera jika anda ada tanda-tanda tak normal pada badan..sakit yang kerap, badan rasa tidak selesa, perubahan durasi dan cycle haid. 

Jangan lupa juga, jaga pemakanan setiap hari. Elakkan untuk mengambil makanan yang boleh menyebabkan sel kanser aktif. 


Berminat untuk mendapatkan set vitamin yang Along ambik untuk atasi masalah kanser servix stage 1? 

Terus hubungi di bawah:

Rakan Shaklee Anda
Nadimah Muhammad (Nadim)

♥ WhatsApp : 011-10408215
♥ FB Page: gerobok Sihat
♥ FB : Nadimah Muhammad
♥ COD : Jalan Kebun, Kg Kebun Baru, Teluk Panglima Garang, Kota Kemuning, Shah Alam, Subang Jaya dan sekitarnya

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Comments

Popular posts from this blog

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SUSU BADAN CAIR. NI CARA PEKATKAN SUSU BADAN