CARA KURUS DENGAN CEPAT TANPA BERSENAM

Kesibukan bekerja setiap hari dan stress buatkan kita kene melupakan aktiviti bersenam untuk menguruskan badan. Tak sempat.

Ada tak cara nak kurus tanpa perlu bersenam atau bersenam ala kadar je?

Orang sekarang dah semakin malas nak bersenam. Tapi nak kurus. Boleh ke?

Mendapat bentuk badan yang kurus, slim dan cantik menjadi idaman setiap orang terutamanya bagi wanita. Tapi menjadi wanita sekarang yang ada banyak komitmen dan tugasan, memang susah untuk ada masa nak bersenam.

Turun pagi kul 7, malam kul 9baru sampai rumah. Memang tak la nak exercise. Badan pon dah penat. walaupon tahu dengan bersenam 3x seminggu mesti boleh dapatkan berat badan yang ideal, tapi badan tak mampu. Kan?

Okey, kat sini saya listkan beberapa cara yang boleh kita buat untuk kuruskan badan yang paling simple kita boleh buat.

1. Minum air putih 3liter sehari
- bila lapar je, ready terus air putih. Lapar je minum air masak ni. Jangan minum air manis atau makan biskut, roti apatah lagi makanan junkfood.

2. Kurangkan karbohidrat, lebihkan sayuran dan buahan
- cuba buat setiap hari, masih makan nasi. Tapi dikurangkan hanya ambil 1senduk nasi, kemudian penuhkan pinggan dengan sayuran dan buahan. Ia juga membantu anda kenyang lebih lama.

3. Jangan makan makanan berlemak atau bergoreng
- lemak dan minyak jika dielakkan dalam diet seharian, anda pasti boleh mencapai berat badan ideal dengan mudah. Lauk yang dibakar, panggang, gril dan kukus rasa dia lagi best dan fresh daripada yang digoreng atau masak lemak!

4. Jauhi kek dan makanan manis
- kek serta makanan manis mengandungi tepung gandum dan gula yang tinggi. Inilah punca berat badan kita naik mendadak! Badan pon dah macam tong drum dah bila selalu makan kek.

5. Sila bermusuh dengan air bikarbonat dan air tin
- air bikarbonat ni ada sangat banyak gula dalamnya. Ia bukan sahaja buat anda jadi gemuk, tapi juga menjadi punca kencing manis dan kegagalan buah pinggang.

6. Jangan makan malam melebihi jam 8 malam.
- makan larut malam menyebabkan badan perlu menggunakan tenaga yang banyak untuk menguraikan makanan. Makanan yang tidak ditukarkan kepada tenaga akan ditukarkan kepada lemak dan disimpan di bawah kulit.

Makin banyak kita makan setiap lewat malam, makin banyak lah lemak dan tebal la kulit kita. Gemuk!!

7. Makan secara perlahan-lahan
- Rasullullah mengunyah makanan sebanyak 40x sebelum menelannya. Ia bantu proses penghadaman yang lebih baik jugak membantu perut untuk lebih kenyang.

Cuba ambik sepinggan nasi penuh, nak makan semuanya dengan kunyahan 40x setiap semulut? Memang berjanggut la pakwe awak tunggu nak dating! Hihihi.

8. Jangan makan sambil menonton TV/Wayang
- ini adalah tabiat kesukaan ramai orang Malaysia. Makan sambil tengok TV. Sedar tak sedar, dah habis dah 2 tin biskut!!


9. Jangan gunakan lif di tempat kerja
- setiap hari, cabarlah diri anda untuk naik 1 tingkat ke 1 tingkat untuk bantu anda bersenam. Tapi, jangan pula kerja kat tingkat 24 terus harini nak naik tangga ke pejabat tanpa menggunakan lif langsung!

10. Pengambilan suplement
-pengambilan suplement untuk menurunkan berat badan dan shape loss memang tidak dapat dinafikan. Supplement sangat membantu untuk mempercepatkan proses mencairkan lemak dan membersihkan usus.

Antara suplement yang anda boleh amalkan adalah set Detoks Shaklee.

Set ni merangkumi:
1. Vivix
2. Nutriferon
3. DTX
4. Alfalfa
5. Herbalax

Secara ringkasnya, set detoks ni memberikan kesan berikut kepada anda:
1. Mengurangkan craving pada benda-benda manis
2. Weight loss
3. Inch loss
4. Membuang parasit dalam badan
5. Kulit yang lebih cantik
6. Membantu penghadaman yang lebih baik
7. Nafas yang lebih segar dan tidak berbau
8. Mengurangkan risiko penyakit berbahaya
9. Membersihkan hati dan usus daripada toksin
10. Rahim lebih subur

Detoks plan shaklee hanya 7 hari sahaja! Dan anda pasti akan dapat weight loss dan inch loss!

Jom tengok testimoni mereka yang dah pon buat detoks Shaklee ni.






Anda nak kurus dengan cepat tanpa bersenam dengan lebih berkesan?

Hubungi saya:
Fb: Nadimah Muhammad
Instagram: Nadimah_Muhammad
Whatsapp: 0149408215
COD: Meru, Kapar, Klang, Shah Alam

Comments

Popular posts from this blog

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD

PANTANG LARANG PESAKIT GOUT