MAKAN VITAMIN SEBELUM CHECK UP MESTI RESULT OK?

Harini checkup 37weeks.

Pepagi lagi zayyad dah suap mama dengan biskut teddy dia.

Adehhh kacau ke tak urin test kalau tak cukup flush sebelum check up?

Ha, ni sentiasa bermain di minda nadim.

But actually, semua ibu pon fikir yg sama. Kan kan?

Lagi2 bab HB. Hari biasa tak maw makan vitamin, 2hari sebelum chek up, gigih makan vitamin, gigih jaga makan sebab takut urin trace gula and takut detect GDM.

Betul tak?

Tak boleh taw macam ni. Kita makan supplement yang klinik bagi atau yang kita beli ni mesti hari- hari. Sebab baby perlukan kesemuanya setiap hari. Cuba bayangkan hari kita skip tu 2-3 hari. Ada lagi tak zat yang baby perlukan tu dalam badan kita?

Tambah pulak makan ikut suka. McD la, pizza la, sayur buah tarakk..

Alhamdulillah. Check up tadi berjalan baik. Result pon ok😍

✔ Urin fresh
✔ HB 11.5
✔ BP 110/70
✔ Kenaikan berat overall 10kg hingga harini
Degup jantung baby pon ok,
Air ketuban ok
No sugar trace

Rahsia yang bukan rahsia, nadim memang amalkan set mengandung shaklee setiap hari daripada anak dara sampailah sekarang. Bila pregnant lagi konsisten. Anak dara banyak jugak la skip vitamin. Haha.

Ada orang skip vitamin, ada yang memang tak makan terus, ada jugak yang macam nadim. Ambik setiap hari.

Pada Nadim, vitamin sangat penting untuk perkembangan baby sejak dalam kandungan sebabnya vitamin ni bagi nutrisi yang PADAT dan CUKUP pada si anak kat dalam rahim.

Kat dalam, kita tak nampak apa jadi kat dia. So ni je lah cara nadim menjaga. Lagipon, sejarah penyakit keturunan terlalu buatkan nadim takut untuk skip!

Diebetes, darah tinggi, semua tu senang nak datang pada ibu mengandung. Dan ianya boleh jadi KEKAL terus pada ibu, anak juga mungkin akan dapat. Atau kecacatan mungkin berlaku. Sebelum jadi, nilah my precaution. Makan supplement setiap hari.

Kalau customer yang datang pada nadim tu nature of job dia bermain dengan bahan kimia setiap hari, lagi nadim akan emphasize supaya dia ambik supplement yang lengkap sepanjang kehamilan.

Tahu kenapa?

Sebab bahan kimia boleh sampai pada baby dan mungkin effect dia. Sampai melalui udara yang ibu sedut dan jugak contact physical ketika bekerja masuk melalui kulit.

Okey, ni adalah supplement sepanjang mengandung dan fungsinya.

1. BcomplexπŸ‘‰ Asid folik dan vitamin B
πŸ’• untuk elakkan kecacatan bayi
πŸ’• Convert gula/karbohidrat daripada makanan kepada tenaga dengan cepat
πŸ’• kurangkan masalah mood swing
πŸ’• Menggalakkan penghasilan sel darah merah

2. Vitalea πŸ‘‰ zat besi untuk bacaan HB yang optimum
πŸ’• HB 11 ke atas elakkan anemia
πŸ’• elakkan pendarahan sepanjang kehamilan
πŸ’• elakkan kelahiran pramatang
πŸ’• Elakkan masalah GDM

3. Ostematrix πŸ‘‰ Kalsium, magnesium, boron, vitamin D
πŸ’• Untuk tulang yang sihat dan kuat
πŸ’• pembentukan tulang bayi yang sempurna
πŸ’• TAK NAK KAKI CRAMP
πŸ’• TAK NAK SEMBELIT

4. Omega guard πŸ‘‰ Omega-3, EPA dan DHA
πŸ’• penting utk pembentukan mata bayi
πŸ’• Nak elakkan bayi juling
πŸ’•Otak bayi bersaiz sempurna
πŸ’• Elakkan edema pada ibu
πŸ’• elakkan masalah tekanan darah tinggi
πŸ’• kurangkan masalah mood swing

5. ESP πŸ‘‰ Protein berasid amino
πŸ’• untuk ibu bertenaga
πŸ’•Untuk penghasilan sel bayi yang utuh, kuat dan sempurna
πŸ’•immune bayi bagussss sebab sel sihat
πŸ’• Kulit bayi jauh dari masalah eczema
πŸ’•kuatkan otot rahim
πŸ’• Elakkan makan banyak masa ngandung

6. Vitamin C
πŸ’• Membantu penyerapan nutrisi
πŸ’• Menjaga kulit ibu dan bayi
πŸ’• Membantu kuatkan immune ibu dan anak

Rasakan nutrisi padat penting untuk baby?
Nak yang terbaik untuk anak dalam perut lagi?

Jom la cuba set kehamilan shaklee

Wasap Nadim ye
Rakan Shaklee Anda
Nadimah Muhammad (Nadim)

♥ WhatsApp : 014-9408215♥ Call / message: 011-10408215
♥ FB Page: gerobok Sihat
♥ FB : Nadimah Muhammad
♥ COD : Jalan Kebun, Kg Kebun Baru, Teluk Panglima Garang, Kota Kemuning, Shah Alam, Subang Jaya dan sekitarnya

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Comments

Popular posts from this blog

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD