RESIPI ESP SEDAP

Hai semua. Nadim pasti menghampiri Ramadhan ni ramai yang dah pon memiliki Energized Soy protein masing-masing kan?.

Yelah, semua orang nak kekal bertenaga sepanjang berpuasa ni kan. Nak beramal lebih baik daripada tahun sebelumnya. InsyaAllah moga dipermudahkan urusan kita.

Ni nadim nak share dengan korang dua resipi ESP yang sangat sedap untuk korang cuba sepanjang bulan puasa ni.


1. Banana creamy shake

1 biji pisang saiz sederhana
2 sudu ESP
1 sudu peanut butter
1 mug air (250ml)

Blend kesemuanya dan boleh letak ais kalau suka.

Yummy betul rasa resipi ni. Cuba taw!


2. Protein kurma double moist

250 ml fresh milk/ susu coklat
2 sudu ESP
3 biji kurma dibuang biji (yang lembut lebih sedap)
5 biji badam
1/2 sudu chia seed
1 sachet shaklee kolagen powder

Minum masa bersahur atau masa moreh. Ha, kulit akan lebih cantik taw masa raya nanti. Bagi ibu berpantang, masa ni lah untuk anda kembalikan shape aset aset badan yang dah menggelebeh 9 bulan pregnancy.


3. ESP protein bar

Bahan2:
- 6 sudu besar ESP
- 2 cup oat atau nestum
- 5 sudu besar Peanut Butter (boleh guna PB tanpa gula yg ada Cranberry Bits)
- 1 cup susu low fat or apa2 susu, adjust jangan lembik sangat.

Cara2:
- Mix semua dan padatkan dalam bekas. Lepas tu simpan dalam freezer atleast 3 jam.
- Potong dan boleh letak topping (nutella, buahan dll)
- Sedia untuk dimakan.

Resipi ni sangat sangat sesuai untuk dihidangkan pada waktu petang sambil bersantai dengan keluarga.

Bagi dessert lover, surely you have to try this protein bar. Anda pasti tak craving dessert lain dah taw!

Selamat mencuba!

Belum lagi miliki ESP shaklee?
Jemput baca siapa yang perlukan lebih protein supaya anda tahu, jika anda adalah orang yang perlu ambik ESP.

Tawaran khas sempena bulan April 2018.


Setiap pembelian 5 botol ESP anda akan dapat E-Voucher bernilai RM 50 yang mana untuk pembelian RM 150 ke atas, anda layak untuk terus menggunakan kesemua RM 50 E-voucher ni.

Dan jika sekiranya, anda membuat pembelian 5 botol ESP beserta mana-mana produk shaklee bernilai RM 60 dan ke atas, anda layak untuk mendapatkan E- Voucher bernilai RM 50 beserta keahlian shaklee secara percuma, cash rebate percuma dan juga kos penghantaran percuma.

Berminat untuk mendapatkan supplement protein ni?

Boleh terus hubungi saya seperti berikut:

Rakan Shaklee Anda
Nadimah Muhammad (Nadim)
ID shaklee 998360

♥ WhatsApp : 014-9408215♥ Call / message: 011-10408215
♥ FB Page: gerobok Sihat
♥ FB : Nadimah Muhammad
♥ COD : Jalan Kebun, Kg Kebun Baru, Teluk Panglima Garang, Kota Kemuning, Shah Alam, Subang Jaya dan sekitarnya

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Comments

Popular posts from this blog

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD