REKOD KESIHATAN SEMUA CANTIK, IBU MENGANDUNG NI SHARE RAHSIA

Semua orang nak sihat kan. Harini ibu mengandung ni ke klinik untuk check up 6 bulan. Semuanya cantik.


Tadi nurse tanya,
Makan apa HB cantik?

Makan set shaklee la.

Masih menyusu badan si kenit?
Masihhhhhh. Tak cramp perut?
Biasa jerrrr.

Minum susu tak?
Takkkkk. Saya ambik kalsium shaklee je. Terang2 dah tahu 1000mg kalsium, 400mg magnesium. Susu ada banyak yang ada gula.

Baik saya elakkan terus, nanti boleh jadi asbab GDM (gestational diebetes) masa mengandung pulak. Dah terus lekat diebetes ikut keturunan lain. Haru nanti saya.

Sembelit ada tak?
Tak jugak😅. Kalsium cukup, mgnesium cukup. Ramai kan ibu mengandung ada masalah sembelit?

Percayalah, kalau dah mengandung pon sembelit, berpantang nanti akan jadi lagi azab!

Kaki cramp tak?
Tak jugak😅. Kalsium cukup, magnesium cukup. Mesti takkan cramp lagi dah.

Cramp ni berlaku sebab otot kita tak mengecut dan mengembang dengan baik lagi-lagi kalau sejuk di waktu malam.

Selain amalkan pakai stokin, ambil lah OSTEMATRIKS untuk atasi masalah ni. Tulang kita tu makin lama makin kosong sebab baby serap kalsium. Nanti cepat bongkok, cepat patah tulang mak!

Kaki bengkak tak?
Tak jugak😅. Berat ideal, and ambik supplement utk reduce problem pregnancy. Untuk orang yang selalu ada masalah bengkak kaki ni, nadim suggest ambik lah omega guard yang promosi bulan ni!

Jangan percaya, amalkan jer. InsyaAllah kaki takkan bengkak lagi. Masalah sindrom lupa pon kurang😅

Heeee. Bagus  bagussss. Teruskan ambik and amalkan makanan sihat jugak.

Baikkkk!!

Fokus tenaga saya untuk budak ni je dulu.

Yang dalam perut, kita fokus dengan ambik suplement n healthy food. Dia dah keluar nanti baru kita fokus jaga dengan tenaga pulak.

Nak jaga anak sendiri, memang badan kene sihat dan kuat. No MC wei utk mom work at home!

Setuju?

Ni segala supplement saya. Dari dulu hingga sekarang. Tanpa rahsia. Thats why la rekod kesihatan cantik😊



Nak rekod cantik jugak?

Jom amalkan Shaklee. Saya COD ke Jalan Kebun, Teluk Panglima Garang, dan area sekitarnya.

Hubungi saya:
Facebook: Nadimah Muhammad
Whatsapp: 014-9408215


Comments

Popular posts from this blog

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN