MAKAN SUPPLEMENT BABY BESAR?

Makan supplement masa pregnant, nanti baby besar?

Hai hai. Ramai yang takut baby besar kan bila ambik supplement? Yeke?

First time mengandung dulu, memang nadim dah pon ambik supplement ibu mengandung sejak awal lagi sampai lah bersalin. Tak pernah langsung terlintas baby akan lahir nanti besar.

Yelah, nadim paham. Mesti concern sakit nak beranak tu susah dan amat teruk kan bila baby besar? Kene jahit, kene forcep, kene induce, kene epidural, kene czer!

Macam-macam lah mitos lain lagi. Hihi

But totally not!

Zayyad dilahirkan dalam masa 20minit je nadim dalam labor room dengan berat dia 2.8kg je. Lain orang, lain masa bersalin? Yuppppa ni betul.
Zayyad first day. 

Tapi nadim percaya supplement masa pregnant kalau betul cukup nutrisi, proses kelahiran akan jadi sangat2 mudah. InsyaAllah. Moga yg kedua ni lagi dipermudahkan😍

Supplement apa yang nadim ambik masa pregnancy?

1. Bcomplex
- ni untuk bekalan ASID FOLIK dan komponen spektrum Vitamin B. Boleh dapat daripada makanan, but nadim tak sure berapa banyak yang dapat daripada makanan. Plus, makan ikut tekak. Bukan makan ikut piramid makanan😉

Asid folik - mengelakkan kecacatan pada bayi, vitamin B membantu penghasilan sel darah merah dan penukaran gula dalam darah

2. Vitalea
- ni multivitamin yang ada bekalan zat besi. Kalau tak ambik ni, HB nadim below 9. Ambik ni paling tinggi tercatat 12.5.

Nadim adalah mild anemia category.

Dan dalam ni ada chromium, which is sangat penting untuk KEBERKESANAN INSULIN. INSULIN kurang berkesan boleh menyebabkan GULA ACCUMULATED DALAM DARAH, dan risiko GDM.

- multivitamin dan minerals yang lengkap mengelakkan kelahiran pramatang

3. Vitamin C
- well known as vitamin yang membantu serapan vitamin-vitamin lain daripada makanan harian.
- well known jugak untuk mengelakkan masalah cepat jatuh sakit masa preggy
- pengambilan VitC jugak membantu elakkan anak ada masalah eczema (jika keturunan, dose melebihi biasa)

4. Omega guard
- sejenis minyak ikan terbaik dunia untuk pembentukan mata dan otak baby yang sangat sempurna
- elakkan masalah pre-eklampsia dan kelahiran pramatang

5. ESP
- sejenis protein yang ada 9 jenis asid amino perlu utk penghasilan sel yang sempurna pada bayi. Sel termasuklah sel darah, sel yang membentuk tisu badan, otot dan sistem serta hormon si kecil.

- protein jugak penting untuk bagi nadim bertenaga sepanjang hari and kuatkan otot rahim. Aktif masa pregnant? Ni lah antara rahsianya😍

Lagi satu, ambik ESP ni berat badan naik terkawal gila! Makan pon terkawal. X craving macam2 dan habit makan makan makan je tu dapat dikurangkan😘

6. Ostematrix
- the one and only. Tak perlu minum susu! Lengkap dah dengan mineral penting kalsium, magnesium, boron, vitamin D utk tulang.
- yang penting, NO SEMBELIT NO KAKI CRAMP!

Pengambilan ostematrix masa mengandung jugak menguatkan tulang bayi taw. Ramai yang puji zayyad ni tulang dia sangat kuat. Awal lagi dah keras, angkat benda berat tak macam kudrat dia. Hihi


Ada ke yang tengah mengandung rasa tak best badan? Alahan lagi, sakit pinggang lagi, sakit kaki cramp la, HB low la?

nadim highly recommended untuk cuba set prenatal Shaklee ni. 2x mengandung, 2x lah pengalaman dgn set prenatal ni..sangat awesome!

berminat terus hubungi nadim yer
Nadim
www.wasap.my/60149408215

Comments

Popular posts from this blog

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SUSU BADAN CAIR. NI CARA PEKATKAN SUSU BADAN