CARA KURANGKAN STRESS DENGAN PENGAMBILAN BCOMPLEX

Harini ramai orang stress dengan pelbagai faktor. Stress kerja, stress di rumah, stress dengan kewangan. Okay, nadim share tip cara mengurangkan stress dengan pengambilan Bcomplex. 

STRESSED? YOU MAY NEED MORE B VITAMINS.


Research tentang pentingnya mengambil vitamin untuk kurangkan stress sangat banyak didokumenkan. 

Antaranya research daripada Universiti Swinburne. 

Tahukah anda bahawasanya pengambilan Vitamin B complex membantu menurunkan stress sebanyak 20%?

Jom kita tengok vitamin B apa yang bantu orang yang sentiasa stress. Termasuk mama Zayyad ni. Stress oi melayan anak yang tengah aktif. Baru sorang. Yang mak anak 2-3 jaga sendiri mesti lagi stress kan. Hahaha

Vitamin B yang penting untuk kurangkan stress: 

1. VITAMIN B1: THIAMINE

Makanan yang kaya dengan vitamin B1 antaranya ikan, kekacang, bijirin dan kacang peas. 

Apa pentingnya vitamin B1: 
1. maintain kesihatan saraf
2. mood regulation
3. energy production
4. Memainkan peranan sangat penting untuk ingatan minda 

2. VITAMIN B3: NIACIN

Makanan yang kaya dengan B3 adalah beetroot, hati lembu, ikan dan bijirin. 

Kepentingan B3: 
1. Support sistem penghadaman
2. Mood regulation 
3. Kekurangan B3 menyebabkan stress, mood tak baik, depresi, meroyan dan sentiasa rasa tak confident
4. Support tenaga badan
5. Control gula dalam darah
6. Support kesihatan saraf

3. VITAMIN B6: PYRIDOXINE

Makanan yang kaya dengan B6 ni antaranya adalah pisang dan ikan tuna. 

Kepentingan B6: 
1. Membantu penghasilan neurotransmiter seperti serotonin untuk mengurangkan stress, depresi dan anxiety. 
2. immune system support
3. Penting bagi mereka yang ada masalah resdung dan alergi

4. VITAMIN B12: CYANOCOBALAMIN

Ni nadim percaya, sape yang follow Dr OCOC, mesti familiar dengan word cyanocobalamin kan. Hihi. Makanan utama yang sumbangkan B12 ni semestinya ikan, daging, dan jugak produk tenusu. 

Vitamin B12 sangat penting untuk support kita punya otak. 

Fungsi lain:
1. Menyokong production melatonin dan serotonin, untuk relax dan jugak tidur yang lena 

Dannnnnn. Sebenarnya vitamin B ni semuanya tak disimpan dalam badan kita. Bila kita makan, dia akan diserap sedikit kemudian dilepaskan terus. Sebab vitamin B merupakan vitamin LARUT AIR. 

JADI, CONSIDERLAH UNTUK AMBIK SUPPLEMENT BCOMPLEX untuk release stress anda. 

Seriusly, best effecr bila ambik bcomplex especially shaklee ni. Stress berkurang, immune kita pon bertambah. Dannnnn. Anda jugak dapat keserian wajah! 

Jom bcomplex shaklee jika anda adalah orang yang dah penat hidup dalam tekanan setiap hari. Hin


Keistimewaan Bcomplex Shaklee

1. Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten

Asid Folik, salah satu vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap. 

Maka, Shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini lebih mudah diserap untuk menyokong penyerapan. 

Teknologi berpaten ini adalah milik eksklusif Shaklee

2. Shaklee B-Complex membekalkan kesemua lapan vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda, melengkapi jurang nutrisi vitamin B.

3. Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat




Rakan Shaklee Anda
Nadimah Muhammad (Nadim)

♥ WhatsApp : 014-9408215♥ Call / message: 011-10408215
♥ FB Page: gerobok Sihat
♥ FB : Nadimah Muhammad
♥ COD : Jalan Kebun, Kg Kebun Baru, Teluk Panglima Garang, Kota Kemuning, Shah Alam, Subang Jaya dan sekitarnya

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Comments

Popular posts from this blog

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD