TESTIMONI SET MENYUSU SHAKLEE

Selamat datang ke blog Nadim. Anda ada masalah kekurangan susu badan? Okay, harini nadim nak kongsikan kejayaan testimoni set menyusu Shaklee daripada seorang kawan. 

Beliau merupakan seorang engineer yang sangat sibuk. Keluar daripada rumah jam 6 pagi, malam baru balik. Dan disamping tu, beliau juga menguruskan bisnes dalam masa yang sama. 

Orang sibuk mesti takde masa nak pam kan? Susu cepat drop! Okay jom baca kisah beliau. 
....................
Pengalaman penyusuan anak yang pertama kakfar, irfan, dalam masa sebulan yang pertama adalah amat sukar bagi kakfar sebenarnya.

Stress sangat masa tu. Dengan jaundisnya, dengan anak yang acah menyusu - minum sekejap dah tertidur tapi tak kenyang. Sebab tak lama lepas tu dalam 10 minit kemudian, mesti dia bangun balik. 

Tak sempat kakfar nak mandi, baby dah nangis. Sebelah tangan menyuap,  sebelah tangan lagi memangku baby yang minta disusukan.  Menyusu sambil duduk tertidur tersengguk-sengguk pun selalu sangat buat masa tu. Huhuhu.

Masa kena kuning, usia irfan masa tu dah 10 hari. Pergi klinik kesihatan setiap amik darah sampai hari ke 14. Kesian tengok dia. Memang bikin nangess 😭 

Orang kata makan jamu penyebab jaundis. Tapi kakfar memang tak start makan jamu atau set berpantang lagi pun masa tu. Shaklee pun tak kenal lagi. 

Jadi, Jururawat suruh jangan makan sebarang rempah ratus yang dimasukkan dalam makanan. No lada hitam, no halia sampaikan bawang merah bawang putih pun dia tak benarkan juga! 😱😱

Tapi, dia suruh kakfar keep breastfeeding. Bayangkan masa tu lauk pantang kakfar hanya ikan rebus dan sawi dengan garam je. Tapi, kakfar kena produce susu untuk anak yang mesti disusukan setiap sejam sekali. Agak-agak berapa banyak susu ibu boleh dihasilkan masa tu? Kekurangan nutrisi sangat!

Mujur jaundis irfan hilang juga dalam masa 5 hari sahaja tapi keadaan kakfar masa tu betul-betul under nourish. Macam orang tak cukup zat. Letih. Kulit kusam. Tak bermaya. Walaupun menyusu, kakfar tak kurus pun. Hihu.

Then, masa sebulan check up berat badan irfan hanya naik 300gram sahaja. Masih dalam graf tapi sipi aje. 

Panik kejap kakfar masa tu. Macam mana nak buat stok kalau direct feeding pun susu macam tak cukup je! 

Jadi,  dalam masa sebulan yang kedua cuti bersalin, puas kakfar cari cara nak tambah susu. Fenugreek, longan dan kurma cina, mil*lea dan banyak lah lagi milkbooster yang kakfar cuba.  Dan akhirnya, dengan Set Menyusu Shaklee jua berkekalan jodoh akhirnya.

Lepas amalkan set menyusu shaklee, susu ibu bertambah. Kakfar dah boleh buat stok. Boleh hantar nursery. Seronok! Memang terus kakfar jatuh cinta dengan set menyusu shaklee ni ❤️

Dan yang penting sekali, irfan dah mula nampak berisi! Tak debab macam anak orang lain takpe, janji tak kurus macam orang tak cukup zat di Somalia sana. 

Tidurnya lebih nyenyak dan lebih lama. Kakfar pun kurang stress jadiknya. Dan jadi lebih bertenaga. Alhamdulillah, syukur sangat2 sebab kedua2 ibu dan anak dapat manfaat bersama2 dengan set menyusu ini.

Takpelah kakfar tak jumpa Shaklee lebih awal. Sebab pengalaman inilah yang boleh diambil oleh orang lain sebagai pengajaran. 

Nak berjaya menyusu bukan hanya dengan consume milkbooster. Selain kena faham konsep demand and supply, badan sendiri kena pastikan dapat cukup zat juga. Barulah tak stress dan penyusuan berjalan lancar.

Sebab tu kalau orang tanya pasal set menyusu, kakfar jarang suggest ESP dan alfalfa sahaja. Vitamin C, Vitalea, Bcomplex dan Ostematrix pun penting juga kerana mereka adalah nutrisi asas untuk badan kita.

Kakfar tahu ramai lagi ibu menyusu di luar sana yang sedang dan pernah mengalami masalah seperti ini. 

Ibu muda - yang baru melahirkan anak pertama. 
Ibu lama - Yang baru nak menyusukan anak buat kali pertama. 
Ibu angkat - Yang sungguh mulia nak menyusukan anak angkat mereka.

Jadi, sebab itulah kakfar masih di sini. Bercerita kepada korang tentang kebaikan Shaklee. 
..........

Terima kasih kak Far. Memang berbeza bila consume vitamin set menyusu ni. Bukan sebagai milkbooster sahaja, tapi lebih apda cukupkan zat ibu menyusu dan lebih bertenaga. Bila badan cukup zat, ada banyak tenaga, barulah susu yang dihasilkan cukup untuk bayi. 

Berminat untuk mendapatkan Set Menyusu Shaklee? 

Hubungi Nadim di bawah:

Rakan Shaklee Anda
Nadimah Muhammad (Nadim)

♥ WhatsApp : 014-9408215♥ Call / message: 011-10408215
♥ FB Page: gerobok Sihat
♥ FB : Nadimah Muhammad
♥ COD : Jalan Kebun, Kg Kebun Baru, Teluk Panglima Garang, Kota Kemuning, Shah Alam, Subang Jaya dan sekitarnya

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Comments

Popular posts from this blog

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD