KEISTIMEWAAN SKINCARE YOUTH SHAKLEE

Esok dah buley order YOUTH! 

Cepat cepat book korang punya starter set mana yang baru nak acah2 pakai skincare. 

Bukan apa, ada orang takut beli set yang intensive and repair tu sebab banyak kan. Takut tak terpakaii. 

Ha, book cepat taw. Last week tak dan seminggu SOLD OUT 1 MALAYSIA YOUTH ni. Esok akan sampai dari US. SO KENE CEPAT PRE-ORDER dengan Nadim

Jom tengok apa bezanya dengan skincare lain yang setaraf harganya dengan YOUTH ni

1. Dihasilkan melalui 8 tahun R&D dan ada 8 PATENT termasuk patent pending

Produk biasa yang korang boleh beli dengan harga full set below RM 200 tu, insyaAllah lah takde kriteria ni. 

Semuanya dihasilkan melalui kilang yang offer buat kosmetik jenama tempatan di kilang mereka. Formula sama, cuma tambah bahan additive sedikit berbeza mcm contoh pewarna, dan percent ingredients. 

Tapi dengan YOUTH, saintis YOUTH yang specialize untuk cosmetic ni which is actually saintis daripada banyak2 company kosmetik dunia yang dah pon berpuluh tahun dalam bidang mereka ni setiap kali nak finalize, setiap kali tu lah kene improve formula mereka. 

Sebab apa? Sebab ROGER BARNETT nak yang terbaik untuk setiap pengguna YOUTH ni. All skin types with only 1 YOUTH set. 

(nadim di bidang R&D before ni, bab cost down and adjust formula my job)

2. Formula YOUTH ni adalah 100% VEGAN. Takde campuran bahan daripada sumber HAIWAN langsung! 

Bila takde campuran bahan daripada haiwan, insyaAllah takdelah kekejaman pada haiwan. Hihi. Lagi satu, ia mengurangkan masalah effect kulit yang sensitif. 

Yesss, ada certain bahan daripada haiwan boleh merengsakan lagi kulit mereka yang ada masalah kukit sensitif taw. 

Dan of course, HALAL!!

So, those muslim tak perlu risau, tak perlu takut dah. Its halal without compromise!

3. YOUTH bebas 1500 bahan kimia. Nak list banyak. Tapi mostly produk yang setaraf pon ada beberapa bahan kimia dalam senarai 1500 ingredients ni! 

Kehadiran bahan kimia especially merkuri, paraben dan hydroquinone tu biasa pada bahan kosmetik especially buatan dalam negara. 

Benda2 ni adalah preservative dan additive yang membantu kulit anda lebih cerah dan gebu dalam masa yang singkat. 

Tapi, bila anda gunakan dalam tempoh yang lama atau tiba2 stop guna, u will see the hazards effect hasil daripada benda2 ni lah. 

kulit putih melepak bak mutiara serta merta bertukar melecur, hitam, berjerawat. ianya sangaaaaaat ngeri. 

sebab tu lah, YOuth takde benda2 ni. Plus, diuji keberkesanannya pada orang yang ada masalah PSIORASIS, which is orang ni kalau ada bahan kimia je, kulit dia akan break out hanya dalam sehari je. 

tapi lepas orang ni pakai YOUTH, sehari, dua hari, 3 hari dan sampai ke harini, kulit beliau berubah menjadi semakin sihat, tona lebih sekata dan pori pon semakin kecik. Tak breka out langsung! So, memang terbukti, YOUTH bebas bahan kimia

4. Diuji dan approved by PAKAR KULIT DAN PAKAR MATA. 

ni antara perkara yang perlu anda perhatikan. Mesti ada label ni supaya anda lebih yakin untuk pakai sesuatu product. 

Why pakar kulit dan pakar mata? 

kulit of course la nak tengok skincare YOUTH ni rosakkan kulit ke tak. 

untuk mata kenapa?

tahukah anda, kalau bahan skincare tu terdiri daripada alcohol, dan bahan kimia sintetik, ianya boleh menyebabkan mata kita pedih? Lagi2 mereka yang pakai contact lens? 

Yes, YOUTH LULUS UJIAN DARIPADA PAKAR MATA ni. bebas! Orang pakai contact lens, silalah GUNAKAN TANPA WAS-WAS!

5. SETIAP item dalam YOUTH ada fungsi RENEW CELL. 

selalunya, renew cell ni akan ada dalam SERUM sahaja. taw taw. 

tapi untuk YOUTH, bahan asasnya adalah MUSCADINE GRAPE which is the polifenol yang terbukti berkesan untuk repair cell dan grow new cell yang lebih sihat ada di setiap item. Dalam pencuci, dalam mosturizer, dalam serum, dalam toner, dan jugak dalam radiance C& E. 

Selain daripada Muscadine grape ada lagi taw bahan lain yang special dalam YOUTH ni. .

🌸 Lotus Japonicus - lotus japonicus dalam YOUTH skincare ni fungsi dia  membantu mengaktifkan protein youth yang penting  untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan  lebih kolagen, elastin dan fibrilin. 

🌸 Apple Stem Cell Extract - kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit kita kelihatan lebih berseri dan lembut lebih lama.

🌸 Schisandra Chinensis Fruit Extract - secara tradisionalnya, tumbuhan ini digunakan untuk melegakan keradangan dan kegatalan kulit. Apabila ia digunakan sebagai salah satu bahan dalam YOUTH, ia membantu menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

🌸 Vital Repair Complex - bahan yang mempunyai pelbagai paten ini memberikan nutrien antioksida dan vitamin2 penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

Daaaannnnnn, YOUTH Activating Serum yang mengandungi 10x ganda kepekatan Youth Complex yang membantu mempercepatkan pembaharuan sel kulit.
Bezaa sangat dengan produk lain. 

so rugi sape tak cuba YOUTH. 

Alang-alang cari yang semulajadi dan terbaik, please go for YOUTH taww. 

sini nadim attach sekali testimoni YOUTH yang mana mereka ni baru pakai tak sampai pon lagi 2 bulan, tapi dah pon dapat effect yang sangat sangat wow! 

http://geroboksihatz.blogspot.my/2018/03/testimoni-youth-skincare.html

Berminat nak tukar skincare korang? 

Jom contact Nadim
www.wasap.my/60149408215

#tsunamishaklee
#bangkitG17

Comments

Popular posts from this blog

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD