FUNGSI KOLAGEN DALAM BADAN KITA

Hai semua. Harini nadim nak ceritakan tentang fungsi kolagen dalam badan kita. 

Kolagen kolagen kolagen

Jadi ratu kolagen lah nadim! .
husband balik 2 hari lepas daripada outstation, terkejut dia banyaknya kolagen!! Ahaha. Beli masa promo abang wehh. Memang la grab promosi terus. Awak jugak jimat. Kihkih

Nadim memang sangat sangat suka dengan kolagen shaklee ni taw

Kolagen adalah sejenis protein yang sangat penting ada dalam badan kita. In fact, kolagen ni ada pada semua tisu perhubungan dalam badan kita especially pada kulit, organ, salur darah dan tulang. 

Ianya ada secara semulajadi dan sangat banyak pada anak kecil. Sebab tu tengok kulit anak-anak especially baby ni montok dan licin je. Hiji

Jom kita tengok fungsi kolagen yang ada dalam badan kita dan supplement kolagen especially Shaklee Collagen powder:
.
1. 80% daripada kulit kita terdiri daripada kolagen..tapi ianya semakin berkurang seiring dengan peningkatan usia. Semakin tua, semakin nipis sebab tu kulit makin berkedut. Kiki

2. Tulang terbina dengan kolagen dan pelbagai mineral supaya flexible dan kuat. Kalau orang tua sakit lutut, cuba bagi kolagen. InsyaAllah sakit lutut tu semakin berkurang!
.

3. Kolagen membantu otot yang kuat dan sihat serta berfungsi dengan baik. Masalah kekurangan jisim otot dan otot yang lemah especially bagi atlet sangat sangat boleh dibantu apabila mengambil supplement kolagen😊
.
4. Rambut banyaj gugur? Cuba consider untuk ambik kolagen shaklee. Sangat sangat membantu!
.

Kolagen untuk perempuan je?
Ohhh tidakkk. Lelaki pon ada kulit, otot dan tulang, and ada lelaki sampai botak ditengah kannn😅
.

Berminat nak dapatkan kolagen shaklee boleh roger nadim👍👍
.



Rakan Shaklee Anda
Nadimah Muhammad (Nadim)

♥ WhatsApp : 014-9408215♥ Call / message: 011-10408215
♥ FB Page: gerobok Sihat
♥ FB : Nadimah Muhammad
♥ COD : Jalan Kebun, Kg Kebun Baru, Teluk Panglima Garang, Kota Kemuning, Shah Alam, Subang Jaya dan sekitarnya

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Comments

Popular posts from this blog

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD