TESTIMONI VIVIX UNTUK BERPANTANG

Hai semua. Harini nadim akan kongsikan testimoni vivix untuk berpantang oleh salah seorang ibu kepada bayi yang ada kekurangan enzim G6PD. 

Sakit jahitan lepas bersalin tu rasa teruk sangat pada kak laila sampai nak duduk macam biasa pun tak boleh. Tidur pun mengiring je. Perkara ni berlaku masa beliau bersalinkan anak ketiga. 

Imaginelah kesakitan tu masa dalam hospital tu nak naik turun katil. Memang rasa nak nangis.

Nak susukan baby tu memang seksa sangat. Sampai kena tegur dengan nurse sebab saya menyusu sambil baring. Nak duduk tu sangat SEKSA bagi beliau! 😭😭

Nadim paham. Memang, sakittt. Ngeri gila. Nak bangun, nak duduk, apatah lagi nak pegang baby. 

Jadi baru-baru ni beliau bersalin anak keempat, beliau terus sediakan Vivix siap-siap.

Plannya lepas keluar hospital terus nak ambil Vivix.

Namun perancangan Allah tu kan jauh lebih baik daripada perancangan kita ni.

Baby kak laila ditahan wad untuk monitor G6PD, jadi bermalamlah mereka berdua di wad seminggu. Hari kedua tu, terus ambil 1 sudu besar Vivix pagi dan malam.

Alhamdulillah
8 hari kat hospital tu, memang rasa sakit jahitan tu tak seteruk dulu.

Sehinggakan adik A yang sama-sama berada di wad tegur kak Laila ni

"Akak ni jalan laju jeeee. Dah tak sakit ke?"

Ha, masa tu baru kak laila sedar dia belum lagi cukup 10 hari berpantang, tapi luka dah tak sakit and dah sembuh pon. 

Memang beliau highly recommended pada semua tak kisah berpantang normal atau ceaser, sangat terbaik untuk include vivix dalam set berpantang. 

Beza vivix dan set berpantang shaklee ni, anak yang ada masalah kuning pon ibu boleh ambik bila-bila masa tak perlu tunggu kuning habis. 

Ni adalah set berpantang Shaklee yer. Set berpantang lengkap tanpa Vivix. 


Set ni merangkumi:

1. Protein dan antioksidan daripada ESP, VITAMIN E, VITAMIN C untuk memulihkan luka bersalin normal dan ceaser dengan cepat tanpa meninggalkan parut, dalam masa yang sama juga wajah ibu akan nampak sangat berseri-seri walaupon masih dalam pantang. Ketiga-tiga produk ni juga ketahuilah bahawasanya adalah vitamin penting untuk kecantikan kulit👍

Bonus untuk ibu, dengan tiga vitamin ni ibu jugak akan dapati kesan selulit serta stretchmark akan semakin memudar dan kulit semakin anjal berseri. Ni termasuk aset kewanitaan yer! 

Ketinggian protein dalam ESP membantu memekatkan dan membanyakkan susu ibu kerana protein merupakan bahan asas kepada susu ibu. 

Takut kurang tenaga nak handle anak?
Jangan risau. Protein daripada ESP membekalkan ibu tenaga bila diambil untuk sarapan ataupon minum petang! 

2. Kalsium dan unsur penting otot serta tulang daripada Ostematrix

Ramai sangat alami masalah sembelit masa berpantang kan? Seriusss, nadim pon alami masalah yang sama. 

Contraction sebelum bersalin pon nadim rasa tak seteruk sembelit masa berpantang. Rasa macam nak keluar anak lagi sorang sorang dan sorang je bila nak membuang. Belum cakap lagi, nadim kat bilik air berperang nak membuang, baby kat luar menangis-nangis tunggu mama lama sangat!

Tapi lepas ambik ostematrix, memang langsung tak sembelit..malahan setiap pagi wajib membuang. Kalau lambat, memang boleh terkeluar kot! Hahaha. 

Bonus ostematrix, memang sangat kurang rasa kebas dan sakit belakang. 

Jadi pada yang cucuk epidural, rasa sakit gila kan kat belakang, please consider untuk ambik ostematrix!

3. Bekalan susu dan elakkan bengkak susu daripada alfalfa, omega guard dan lecithin

Comments

Popular posts from this blog

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN