ANAK FIRST: RAMAI IBU GAGAL MENYUSUKAN ANAK SEPENUHNYA HINGGA 2 TAHUN

Being in the shaklee bisnes, ramai sangat customer nadim yang alami masalah ni. Anak first, semua banyak nak kene belajar kan. 

Akhirnya mengaku kalah. 

Takde masalah nak bagi susu formula dah memang badan takde susu. Daripada anak lapar. 

Tapi ikhtiar sehabis baik sebelum susu badan tu habis. SEBELUM! 

Alhamdulillah, dengan pengalaman consult, pengalaman attend kelas breastfeeding bersama pakar and lactation kaunselor, nadim hingga sekarang masih menyusukan anak pertama, next week 27/3/2018 Zayyad zikri cukup 2 tahun. Dan ketika nadim menulis ni, nadim dah melepasi 32 minggu pregnancy. 

Kata orang, susu badan banyak selepas sebulan kelahiran. Bila dah habis pantang, dah masuk kerja susu drop balik. 

Bagi nadim, tu salah. Susu badan mengikut keperluan anak. Masa dalam pantang, anak masih sangat kecik dan minum sikit. Jadinya susu kurang. Seminggu pertama, susu badan nadim pon kalau pam below than 1oz hasil kedua2 breast.



Masuk 2 minggu, jadi bertambah 3oz-4 oz. Both. 

Bila dah masuk kerja, sebelah je pon dapat 4-5oz. Hinggalah anak umur setahun lebih, kembali drop pada 3,2oz. Sebab dia pon dah makan banyak, minum air kosong lagi, main lagi sampai lupa nak menyusu. 


So salah tanggapan susu badan kurang lepas pantang. Banyak ilmu menyusu boleh dicari untuk bantu ibu-ibu menyusukan anak sepenuhnya tak kira ibu bekerja atau suri rumah. 

Dan semestinya nadim tambahkan dengan supplement untuk pastikan badan nadim kuat, immune sangat tinggi supaya tak cepat sakit dan sentiasa bertenaga untuk dapat hasil susu yang cukup untuk anak. 

Anda pernah gagal menyusukan anak first?sedang mengandung lagi?

Jom lah risik ilmu menyusu. Nadim sedia membantu.

Ni antara supplement menyusu yang nadim ambil. Suplement menyusu ni jugak merupakan supplement masa nadim mengandung anak pertama dan sekarang anak kedua. 



Untuk bacaan lanjut boleh terus klik kat link di bawah.

1. http://geroboksihatz.blogspot.my/2018/01/susu-badan-cair-ni-cara-pekatkan-susu.html

2. http://geroboksihatz.blogspot.my/2016/02/cara-tambahkan-susu-badan-supaya-anak.html

3. http://geroboksihatz.blogspot.my/2017/04/cara-tambah-susu-badan-dengan-cepat.html

4. http://geroboksihatz.blogspot.my/2018/02/weekend-waktu-susu-badan-selalu-drop.html

5. http://geroboksihatz.blogspot.my/2018/01/5-cara-keluarkan-susu-badan-yang.html

6. http://geroboksihatz.blogspot.my/2017/12/puting-kecil-gagal-susukan-anak.html

7. http://geroboksihatz.blogspot.my/2017/05/tips-bertenaga-ketika-berpuasa-bagi-ibu.html

Comments

Popular posts from this blog

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD

PANTANG LARANG PESAKIT GOUT