KOSMETIK TANPA BAHAN KIMIA

Hai assalamualaikum semua. Harini nadim nak share sikit pasal produk kosmetik tanpa bahan kimia. Stay tuned! 

Hai hai hai. Korang pakai produk apa sekarang ni? 

Nadim masih lagi gunakan produk campur-campur. Hihi. Tapi basic je la. Pencuci muka Nutriwhite jenama Shaklee, krim pelembap jenama Enfuselle, ni pon daripada Shaklee, mekap remover untuk tanggalkan sel kulit mati dan whitehead jenama Nutriwhite Shaklee. Semua tu dah berumur setahun ada yg dh lebih. Haha. Jimat!



Ehh, tapi jenama nutriwhite dan Enfuselle ni dah takde taw. Shaklee keluarkan produk baru dah yang lebih power dan lebih premium. 

Compact powder and lip balm nadim gunakan dari silkygirl. Kekadang je guna. Time ada event. Most of the time, memang nadim keluar rumah naked face jer😊

Alhamdulillah, tak perlu pakai banyak sangat kosmetik and skincare. Minimize the chemical substance, semakin kurang semakin baik untuk sistem pertahanan badan. 

Ramai orang pilih jenama sesuka hati untuk produk skincare dan kosmetik. Jenama sebenarnya bukan the right criteria untuk pilih. Tapi, content dan ingredients produk tu. Sebelum beli, memang kene buat carian di banyak tempat. Biar menang membeli, menang memakai dan menang pada kesihatan badan. 


Bahaya memakai skincare yang ada merkuri ni sampai boleh menjejaskan kandungan pada ibu mengandung. Nak tahu produk yang kita pakai atau nak dibeli tu ada barang bahaya atau tak, boleh terus ke website npra. 

Klik gambar ni

Memperkenalkan, produk terbaru Shaklee Corporation, YOUTH SKINCARE. Produk premium YOUTH ni untuk penjagaan wajah 100% tanpa paraben, merkuri dan 2500  bahan kimia terlarang serta contaminants. 


Dan untuk pengetahuan semua, YOUTH ni dah pon di pattent taw. Tapi masih PATTENT pending la. Dan kesemua pattent tu ada 8 jenis. 8 jenis pattent, 8 tahun research and development. Mengikut big boss, Mr Roger Barnett, dia mahukan yang ultimate terbaik punya produk. Sampai researcher taraf dunia pon buntu, dah bagus dah, tapi nak lagi bagus. Jadilah 8 tahun development and improvement stages. 


Ni antara bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk YOUTH. Dan bahan aktifnya adalah, MUSCADINE GRAPE!  Yeszaa. Yang ada dalam produk terbaik shaklee yakni VIVIX. 

Jom kita tengok video pasal YOUTH ni. 

Ini peluang terbaik anda untuk dapatkan skincare premium premium yang selamat, semulajadi, tanpa bahan haiwan dan bebas daripada 1500 bahan kimia bahaya dan kotoran. Hubungi saya sekarang untuk konsultasi produk mengikut kesesuaian anda.

Rakan Shaklee Anda
Nadimah Muhammad (Nadim)
♥ WhatsApp : 014-9408215
♥ Call / message: 011-10408215
♥ FB Page: gerobok Sihat
♥ FB : Nadimah Muhammad
♥ COD : Jalan Kebun, Kg Kebun Baru, Teluk Panglima Garang, Kota Kemuning, Shah Alam, Subang Jaya dan sekitarnya

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Comments

Popular posts from this blog

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD

PANTANG LARANG PESAKIT GOUT