MACAM MANA BUAT BISNES SHAKLEE

Di sebalik tabir bisnes, ada je kerja-kerja kat rumah dengan si kenit ni sambil melayan customer whatsapp tanya itu ni.

Bila dah pegang telefon, adakalanya berebut dengan Zayyad. Ada time, dia buat je kerja dia sendiri macam ni. Haha. Pejam mata lah mama weh..


2-3 kali sehari kemas rumah di siang hari biasalah bila ada anak kecik yang tengah pesat perkembangan mindanya.

Lagi satu, bila bab nak uruskan barang yang untuk dipos. Huahua. Time kita sibuk pegang pen nak menulis borang pos, nak packing barang time tulah dia pon nak buat sama. Nadim pernah tulis borang tracking berkali-kali sebabbbbbb.... Zayyad dah conteng form poslaju. Hahaha

Belum kira dengan barang yang dah packing dikoyakkan plastiknya, botol-botol vitamin yang ada tagging original Shaklee tu dicabutnya tagging dan macam-macam la lagi. Baruuuh anak sorang ni. Kui3

Biasalah bila kita ambik masa dia kan. Nak jugaklah dia buat kerja kita. Tu belum kira ambik masa si anak untuk mama menghantar barang COD pada customer. Makan masa berjam-jam sampai masa tidur dia kadang terlajak sampai dia tak cukup tidur di siang hari.

Sape kata buat bisnes online tak perlukan buat kerja dan sesenang ABC? Takla senang. Tapi taklah terlalu susah dan masih anak di sisi. Banyak benda yang dibuat, ada pengorbanan dilakukan disebalik keghairahan kami mencari rezeki untuk bantu suami yang kerja tetap dan bergaji setiap bulan fixed. Ada la tambah-tambah jugak income suami kannnn.

Cuma hati kita kene sangat tegar dan kuat. Takde benda senang dalam dunia ni. Layan anak pon susah😉 hahaha

Jomlah bekerja sekuat hati. Minggu ni rehat kat kampung kejap nanti sambung urusan kat KL. Tapi urusan bisnes secara postage masih jalan yerrr. Hihi

Sape tengah cari supplement dan krim baby boleh la roger-roger Nadim. Nak COD Shaklee  area BACHOK okey jerrr

Nadim
www.wasap.my/60149408215

#tsunamishaklee2018
#tsunamishaklee
#bangkitG17

Comments

Popular posts from this blog

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD