TESTIMONI OSTEMATRIX UNTUK KAKI CRAMP

Rutin yang wajib nadim buat sebelum tidur.

Ambik ostematrix.

Pengalaman mengandung zayyad dulu skip oste nak minum susu, konon. Pastu jadi cramp kaki. Sejak tu, patah balik pada oste sampai lah sekarang.

Kalau skip pon malam, esok pagi qada' balik. Bukan sebab takut utk cramp lagi kaki, tapi sebab faham. Kenapa cramp. Sebab tak cukup kalsium. Both mom and baby berebut nak kalsium. Mom mengalah bagi baby. Sebab tu cramp.

Kalau so very the limited kalsium dalam badan which is of course nadim tak taw, tak ke baby pon tak ckup kalsium. Lagi zayyad masih menyusu. Takde pilihan bagi nadim, ostematrix the best.

Kenapa bukan minum susu?

Contoh harini, beli HL Marigold coklat. Segelas 250ml susu bekalkan 375mg kalsium. 2 gelas  baru 750mg kalsium. Which is still not enough for preggy mom n lactation. Belum kira gula daripada susu ni. Boleh diebetes semata-mata nak cukupkan kalsium😌

Boleh rujuk sendiri labels kotak susu tawww. I tak tipuuuuuu.

And please, jangan minum milo dan terpedaya dengan iklan!!

P/s: Breastfeed and pregnant mom required atleast 1000-1250mg calcium per day to support healthier bones and the body function.

Comments

Popular posts from this blog

SUSU BADAN CAIR. NI CARA PEKATKAN SUSU BADAN

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA