WAJIB TONTON: BAGAIMANA IBU NI BERJAYA MENYUSUKAN ANAK PRAMATANG

Menyusukan anak yang lahir secara pramatang bukan mustahil. Ianya sama sahaja jika anak dilahirkan sudah mencapai umur matang melebihi 36 minggu. 

Namun, dek kerana faktor anak pramatang kebanyakannya perlu dimasukkan ke dalam ward NICU selama beberapa hari dan ibu terpaksa berulang alik dari rumah ke hospital, mungkin menyebabkan ibu stress dan penat. Susu badan tak keluar. 

Sebelum kelahiran bayi pramatang ni, ibu ni tidak berjaya menyusukan anak-anaknya. Tapi kerana tekad, anak pramatang yang nak keluar daripada NICU mesti mencapai berat 2.5kg baru boleh keluar, alhamdulillah, beliau berjaya menyusukan dengan susu badan anak pramatangnya. 

Saksikan pengalaman ibu ini menceritakan pahit-getir beliau dalam menghadapi cabaran menyusukan anak pramatangnya.Nak berjaya, mesti kene usaha kan?

Dan akhirnya, dengan rasa sangat bertenaga apabila mengamalkan set berpantang Shaklee, Alhamdulillah, beliau berjaya menyusukan anak pramatangnya sedangkan yang sebelum-sebelumnya beliau gagal.

Jikalau anak pramatang dan ibu banyak kene berulang-alik ke hospital ni mampu menyusukan bayinya, yang bersalin ikut tempoh mesti lagi boleh! 

Untuk pengetahuan lanjut tentang set berpantang Shaklee, boleh terus menghubungi saya seperti di bawah

Facebook: Nadimah Muhammad
Whatsapp: 014-9408215
Id: 998360
COD: Jalan Kebun, Kota Kemuning, Kg Kebun Baru, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Subang Jaya

Tahniah pada anda yang berjaya menyusukan anak paling kurang hingga umur 6 bulan😊

Comments

Popular posts from this blog

SUSU BADAN CAIR. NI CARA PEKATKAN SUSU BADAN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN