SET BERPANTANG ANAK PERTAMA

Hai semua. Ramai yang mencari set berpantang untuk anak pertama kan? Harini nadim ceritakan set berpantang nadim masa anak pertama dulu. 

Masa bersalin Zayyad dulu, nadim bersalin normal tanpa gunting, tanpa epidural. Masuk labor room 20 minit je dah settle😍

Orang ramai kata nak bersalin yang pertama lah paling susah. Kawan2 pon ramai yang sangkut kat hospital seharian baru bersalin. Tak kurang yang kene epidural sebab tak tahan sakit contraction. 

Takpe, masing-masing punya style kan. Janji dua2 anak dan ibu selamat😊. Nadim mungkin mudah dulu sebab sangat lasak masa mengandung, naik turun tangga rumah 4 tingkat setiap hari plus makan ostematriks tanpa culas. Hihi. 

Orang kata makan oste memang akan mudah bersalin, and less pain contraction. False contraction nadim tak rasa. Terus contraction beserta pecah air ketuban. 

So masa pantang, selain bertungku and mandi herba, nadim memang consume vitamin Shaklee jer. Jamu nadim tolak, atas alasan nadim nak menyusu badan full. Jamu nanti panas atau tak sesuai dengan baby. Jangan silap paham, lain orang lain cara yer. 

Boleh pilih tradisional dengan jamu, pilis paran tu atau cara moden menggunakan supplement. Atau combine. Nadim combine jer😊. Yang penting, mesti berpantang. Kenapa? Untuk pulihkan diri kita lepas bersalin dan 9 bulan bawak perut. Urat banyak lari, hormon lari, otot semua longgar. 

Menurut perubatan melayu lama tempoh 44 hari adalah tempoh yg mencukupi untuk rahim kita mengecut dan kembali ke dalam sangkarnya dengan syarat ianya diiringi perawatan yg betul. Tu sebab bidan perlu datang untuk mengurut, atleast 3 hari. Bertungku pon kene. Tapi kalau tak oandai buat sendiri, jangan buat taw. Mintak bidan atau orang yang pakar buat. 

Ni antara kesan jika tidak berpantang dengan betul, termasuk pemakanan yer. 

1- PROLAPSE RAHIM
2- LEMAH KAWALAN KENCING 
3- MASAALAH BAHAGIAN INTIM JADI X INTIM /     
     HUBUNGAN TAK BAGUS
4- SAKIT PINGGANG DAN BAHAGIAN SULIT
5- MASAALAH KESIHATAN BERKAITAN

Jadi jagalah diri dalam tempoh yg ditetapkan, paling paling kurang 44 hari. Lagi-lagi yang berpantang anak pertama. Badan nak guna lama taw. 

Kat sini nadim share suplement yg nadim ambik masa pantang. Dan sebenarnya, memang start makan sejak belum kawen berterus-terusan sampailah sekarang. 



•  ESP - Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga supaya tak cepat lapar, hilangkan stretch mark.

• KOLAGEN - Menghilangkan parut stretch mark dgn lebih berkesan, untuk kulit lebih flawless, ketatkan kembali Miss V, tegangkan kulit especially yg mengembang masa pregnant (perut, peha, breast) and tak nak bagi rambut gugur😌

• VITAMIN C - Menguatkan sistem imunisasi dan elakkan ibu serta baby sakit di awal kelahiran. Vitamin C juga membantu luka bersalin kering dengan lebih cepat.

• OSTEMATRIX - Calcium supply, milk booster, sangat sangat sangat penting taknak bagi sembelit dan melancarkan darah nifas. Serius, tak nak sembelit wajib ambik ostematriks ni. 

• VITA LEA - Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, dan elakkan anemia untuk baby menyusu. Jugak dilengkapi dengan vitamin B yg penting untuk elakkan meroyan😈

• OMEGA GUARD - Membekalkan EPA & DHA untuk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, mengatasi masalah perut buncit. Juga penting utuk elakkan rengat.


VIVIX- highly recommended untuk orang yang bersalin ceaser..tapi nadim bersalin normal pon nak jugak. Hehehe. Dan jugak elakkan rengat serta meroyan.

Feedback nadim guna set bersalin shaklee? 
Memang takkan tukar set berpantang yg lain. Semua dh lengkap. Sembelit takde, luka cepat kering, susu banyak sampai 2tong besar bawak balik lepas pantang, berat badan back to normal lepas 2 bulan bersalin. Hihi. 

Untuk bakal bakal Mama yang due tak lama dah tu, boleh lah start prepare Set Berpantang yer. Yang tengah berpantang atau nak habis pantang nak consume pun boleh tau. 

InshaaAllah Set Berpantang Shaklee nih antara pilihan yang terbaik ❤️

Boleh terus hubungi Nadim untuk order dan pertanyaan lanjut.

Rakan Shaklee Anda
Nadimah Muhammad (Nadim)

♥ WhatsApp : 011-10408215
♥ FB Page: gerobok Sihat
♥ FB : Nadimah Muhammad
♥ COD : Jalan Kebun, Kg Kebun Baru, Teluk Panglima Garang, Kota Kemuning, Shah Alam, Subang Jaya dan sekitarnya

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Comments

Popular posts from this blog

5 CARA KELUARKAN SUSU BADAN YANG SEDIKIT SELEPAS BERSALIN

CARA MENGGUNAKAN STERIMAR UNTUK BAYI SELSEMA

SENARAI PANTANG LARANG G6PD